Fostul director al Teatrului ”Puck”, Emanuel Petran, continuă greva foamei la București

Actualitate Teatru

Fostul director al Teatrului de Păpuși ”Puck”, Emanuel Petran, continuă greva foamei la București, a anunțat acesta pe contul său de Facebook. Petran a postat o poză si un mesaj din fața clădirii Parlamentului.

”Azi se împlinesc 3 săptămâni de când fac Greva Foamei, adică 21 de zile. Pentru că este o aniversare și la inițiativa domnului George Simion, deputat AUR, voi încerca astăzi să-mi exprim punctul de vedere asupra gestului meu în Parlamentul României”, a scris acesta.

George Simion l-a încurajat, acum câteva zile, la Cluj, pe fostul director, să protesteze la București.

”În cazul meu au avut 21 de zile să vină să vadă ce se întâmplă cu un om, un cetățean, o persoană publică, adică eu, care a dus numele României peste hotare prin munca sa. Dacă nu pentru asta, ar fi trebuit să vină numai pentru faptul că un om face greva foamei, iar ei sunt votați de oameni nu de mașini. Sau au devenit o mașină condusă de către altcineva, care nu mai are legătură cu pasagerii? Mașina fără pasageri nu are sens, de asta a fost făcută, sa-i deservească pe aceștia.
Așadar, legătura mea cu AUR și cu domnul Simion, în contextul dat, este normală. Suntem în opoziție cu o mașină de condus, care ignoră pasagerii. De asta mă plâng și eu și ei. Dumneavoastră considerați că sunteți pasageri privilegiați?”, a scris Petran.

Reamintim că acesta a condus 8 ani, două mandate, Teatrul de Păpuși ”Puck” pe care l-a făcut mai vizibil și instituția a primit premii. Au existat si multe conflicte interne inclusiv cu secția maghiară care au degenerat în procese. Petran ar fi vrut un nou mandat dar la analiza proiectului de management la comisia de la consiliu județean, finanțatoarea instituției, a primit o notă sub 9, în urma căruia legea arată că trebuie să se facă concurs pe postul de manager. Dacă primea nota 9 continua cu un al treilea mandat. Acesta a intrat în greva foamei în Piața Unirii din Cluj-Napoca iar acum e la București. Acesta a precizat într-o conferință de presă înainte de a intra în greva foamei că intenționează să meargă la București și la Bruxelles dacă nu i se va face dreptate. Acesta consideră că a fost nedreptățit. De partea cealaltă, Consiliul Județean l-a invitat să-și depună proiectul de management pentru viitorul concurs dar Petran încă nu l-a depus.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *