Fosta solistă Nightwish, Tarja Turunen, concertează în premieră la Cluj-Napoca

Categorii: Operă, Spectacol

Concertul sold out al artistei Tarja Turner, regina muzicii finlandeze reprezintă evenimentul săptămânii la Cluj. Pentru prima dată, Tarja Turunen a ales să concerteze în inima Transilvaniei şi să-şi prezinte cel mai recent proiect – recitalul “Ave Maria”.

Astfel, publicul clujean este invitat să se lase fermecat pe 8 decembrie la Opera Naţională de un show unic, de înaltă calitate artistică, o infuzie fină de magie a sărbătorilor de iarnă.

Totodată, artista a anunţat lansarea albumului “Ave Maria – En Plein Air” pe data de 11 septembrie care include 12 piese, printre care se numără şi o variantă proprie şi emoţionantă a piesei “Ave Maria” pe care o vom putea asculta live, în premieră, în cadrul concertelor susţinute în România. Artista are programat concertul “Ave Maria” şi pe 7 decembrie la Ateneul Român din Bucureşti.

Tarja Turunen este cunoscută pentru modul inedit prin care reuşeşte să găsească puncte comune ale unor genuri aparent total diferite. În trecut, artista ne-a vizitat, alături de Mike Terrana, şi ne-a oferit show-ul “Beauty and the Beat” – un mix de rock şi muzică clasică, acompaniat de cor şi orchestră.

12115972_1052178251460087_1805860659726431740_n

Prin spectactolul de excepţie “Ave Maria”, Tarja ne aduce mai aproape de magia Crăciunului alături de muzicienii extrem de talentaţi care o vor acompania pe scenă.

Evenimentul de la Opera Naţională este organizat de Phoenix Entertainment. Biletele au preţurile de 350 lei Categoria I ; 250 lei Categoria ÎI şi 150 lei Categoria III.

Între metal şi muzică clasică

Tarja Turunen s-a născut pe 17 august 1977, în Kitee, Finlanda. Soprană lirică, compozitoare şi pianistă finlandeză, a obţinut notorietate pe plan internaţional ca solistă a formaţiei de metal simfonic Nightwish, alături de care a cântat între 1996 şi 2005.

Artista este recunoscută drept una dintre cele mai frumoase şi reprezentative voci ale Finlandei. Aceasta a dat voce unor piese devenite clasice, ca “Wishmaster”, “Wish I Had an Angel” sau “Sleeping Sun”.

După despărţirea de trupă, Tarja a început o carieră solo, iar cu ajutorul unor instrumentişti de senzaţie , a lansat 4 albume de studio. Totodată, talentul şi autoritatea să muzicală i-au adus şi rolul de jurat în popularul talent show “The Voice of Finland” (Vocea Finlandei, echivalentul Vocii României).

Profilul vocal al Tarjei Turunen se încadrează în categoria sopranelor lirice, iar întinderea sa vocală măsoară aproximativ trei octave. Glasul său a fost caracterizat drept „puternic şi emotiv”, iar Tarja este recunoscută pentru tehnicitatea impresionantă cu care interpretează atât metal, cât şi muzică clasică.

Odată cu lansarea albumului Angels Fall First (1997) criticii spuneau că „Tarja este o cântăreaţă extrem de talentată, care a studiat suficient de mult încât să fie una dintre cele mai bune interprete din lume.”

Într-un interviu acordat revistei Mystic Art, Tarja a mărturisit că pe parcursul sesiunilor de înregistrare a albumului Oceanborn (1998) s-a temut că nu avea tehnica necesară pentru a cânta anumite secţiuni complexe ale materialului.

Mezzo-soprana olandeză Simone Simons a declarat în repetate rânduri că Tarja a fost cea care a inspirat-o să studieze muzică clasică şi să aplice ceea ce a învăţat într-o formaţie de muzică metal

Vizită mult aşteptată şi din partea Nightwish

Celebra trupă de symphonic power metal metal finlandeză Nightwish revine în România!

Muzicienii pornesc la finalul acestui an într-un turneu cu o nouă producţie, un convoi de tiruri angrenate în cel mai ambiţios proiect de până astăzi al formaţiei, pe un traseu care include un concert în Bucureşti, la scurt timp după Praga. Turneul va continua prin Budapesta şi se va încheia cu un show pe Wembley Arena.

nightwishtarjametalgoddessesbloggse_532bf3942a6b2286db1042d5
Tarja Turunen in trupa Nightwish

ARTmania prezintă concertul din România pe 10 decembrie 2015, unul dintre cele 20 de show-uri organizate în turneul de promovare Endless Forms Most Beautiful.

Arch Enemy şi Amorphis, invitaţi pentru încălzirea atmosferei concertelor Nightwish din acest turneu, aduc evenimentul de la Romexpo aproape de nivelul unui festival ideal pentru publicul fidel muzicii metal.

Biletele pentru show-ul Nightwish, Arch Enemy şi Amorphis din 10 decembrie, sunt disponibile în sistem ramburs, prin formularul de comandă afişat mai jos. Biletele sunt disponibile şi online în reţelele Eventim, Myticket sau în magazinele partenere: Diverta, Germanos, Orange, Vodafone, Cărtureşti.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Ultimele știri