Filmul „Poziţia copilului” criticat în Parlament!

Categorii: A 7-a, Actualitate
Etichete: deputate, Film, PSD, scandal

Deputatul PSD de Vaslui, Victor Cristea, profesor de meserie, se declară indignat că statul a finanţat filmul „Poziția copilului”, care, în opinia sa, nu face decât să denigreze învăţământul românesc, scrie siteul televiziunii Digi 24.

De la tribuna Parlamentului, deputatul profesor s-a arătat stupefiat că un astfel de film a fost premiat, deşi, în opinia lui, este plin cu cuvinte urâte, mai scrie siteul citat.

 „Cu câteva luni în urmă am văzut cu un coleg de-al meu un film, ‘Poziţia copilului’. M-a impresionat foarte mult… După un timp aud că este premiat acest film. Am vrut să ies din sală când a început filmul…. Cu cuvinte atât de urâte…. Noi ne chinuim să dăm o educaţie copiilor la şcoală şi în filmul ăla numai nişte obscenităţi, trivialităţi, înjurături… Copilul către mamă, îi spunea tot felul de lucruri urâte”, a spus Victor Cristea de la tribuna Parlamentului. „Nu cumva acel film a fost premiat pentru că se doreşte denigrarea poporului român şi minimalizarea activităţii în învăţământul nostru? Și noi venim să-i mai dăm artistului… Pe ce bani?… Să-l şi legiferăm să denigreze şi să ne facă inculţi. Cu ce bani a făcut acest film, l-a făcut cu bani din buzunarul lui, din salariul lui?”, a întrebat deputatul.

Pelicula, în regia lui Călin Peter Netzer, a primit anul acesta „Ursul de aur” pentru cel mai bun film la Festivalul Internaţional de la Berlin.

Mai multe pe acest subiect puteţi citi pe siteul Digi 24 

 

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.