Festivalul Cluj Shorts sărbătoreşte Capitala Tineretului cu o secţiune specială

A 7-a Actualitate

International Short Film Festival anunţă încheierea selecţiei oficiale pentru  ClujShorts 2015. După peste 400 de ore de vizionări şi dezbateri, au fost selectate 159 filme din cele 643 înscrise de pe întregul mapamond.

A crescut numărul de filme de scurtmetraj româneşti selectate: 12 din cele 27 înscrise.

 

Pentru a sărbători faptul că în 2015 Cluj-Napoca este Capitală Europeană a Tineretului, am creat o secţiune specială care să marcheze acest aspect.

Sub numele de Young Europe vor fi prezentate productii ale căror conţinut au în vedere valorizarea a diferite oraşe europene, care se remarcă prin vivacitate şi prospeţime. De asemenea se va urmări promovarea tinerilor cineaşti: pe de o parte, prin secţiunea de film studenţesc şi pe de altă parte prin proiecţii speciale, cum este cea a studenţilor uneia dintre cele mai mari şcoli de film din România, UNATC.

ClujShorts îşi va semnala şi mai puternic prezenţa pe scena culturală clujană, urmărind promovarea filmelor de scurtmetraj de orice tip. Publicul va intra în contact cu o mare diversitate de producţii, complementată de o mare diversitate culturală.

Astfel ClujShorts, aflat la cea de a treia editie,  va fi gazda filmelor de scurtmetraj provenind din ţări precum Argentina, Armenia, Australia, Austria, Belarus, Belgia, Brazilia, Canada, Columbia, Cuba, Cipru, Danemarca, Elvetia, Franţa, Finlanda, Germania, Grecia, India, Inran, Iraq, Irlanda, Italia, Malaesia, Marea Britanie, Olanda, Polonia, Portugalia, Romania, Rusia, Slovacia, Slovenia, Spania, Suedia, Statele Unite ale Americii, Turcia, Ucraina, precum şi a unor coproducţii ale ţărilor amintite.

Cea de-a treia ediţie se va desfăşura între 23 şi 29 martie 2015 la Cinema Victoria din Cluj-Napoca şi pregăteşte, pe lângă proiecţia propriuzisă de filme, o serie de evenimente antrenante prin care vom transmite publicului entuziasmul nostru pentru filmele de scurtmetraj.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *