”Familiar”, cel mai nou film regizat de Călin Peter Netzer, selecţionat la Festivalul de la Tallinn+Pelicula rulează la ”Arta” și ”Victoria”

A 7-a Esenţial

Cel mai nou lungmetraj regizat de Călin Peter Netzer, „Familiar” a fost selecţionat în cadrul celei de-a 27-a ediţii a Festivalului Internaţional de Film Tallinn Black Nights, informează un comunicat transmis Agerpres.

Pelicula rulează la cinematografele clujene Arta și Victoria în această săptămână.

„Familiar” este un film despre un regizor de film care îşi investighează propria familie, forţând accesul la cel mai fragil moment din existenţa ei.

Dragoş, un regizor român, decide să facă un film despre emigrarea familiei sale în Germania în anii ’80. Dragoş investighează emigrarea, care s-a realizat în condiţii suspecte, cu ajutorul fostei sale iubite, Ilinca. Colaborarea îi apropie pe cei doi, dar complică relaţia lui Dragoş cu logodnica lui. Pe măsură ce acesta se adânceşte în trecutul familiei sale, secrete ies la iveală, ducând la dezvăluiri despre legături surprinzătoare cu Securitatea şi relaţia lui Dragoş cu părinţii lui se degradează treptat, în ciuda dorinţei lui de a folosi acest film pentru a vindeca vechi răni, se arată în prezentarea peliculei.

„Filmul este construit cu minuţiozitatea unei investigaţii detectivistice, în care spectatorul este invitat să fie el însuşi investigatorul. Dragoş recreează mizanscena trecutului şi trăieşte el însuşi, în prezent, un triunghi amoros similar cu cel în care au fost implicaţi în trecut părinţii lui. Dragoş vrea să îşi ajute părinţii să se împace cu acel trecut care nu i-a lăsat niciodată să fie o familie fericită, dar nu vede că în procesul pe care l-a pornit vrând să vindece şi să reconcilieze, conservă, de fapt, conflictul”, a declarat regizorul, citat în comunicat.

Din distribuţia filmului fac parte Emanuel Pârvu, Iulia Lumânare, Ana Ciontea, Adrian Titieni, Victoria Moraru şi Vlad Ivanov.

Scenariul a fost scris de Călin Peter Netzer şi Iulia Lumânare. Imaginea filmului este semnată de Barbu Bălăşoiu şi Andrei Butică. Producătorii filmului sunt Călin Peter Netzer şi Oana Iancu, prin casa de producţie Parada Film.

Filmul va avea premiera pe marile ecrane din România pe 26 ianuarie 2024.

Festivalul Internaţional de Film de la Tallinn este unul dintre cele 15 festivaluri de film de categorie A acreditate de Federaţia Internaţională a Asociaţiilor Producătorilor de Film (FIAPF), alături de Cannes, Veneţia şi Berlin.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *