EXCLUSIV. VIDEO Dreamers, proiectul care îți re-editează visul

Actualitate Esenţial


Regizoarea clujeană Ioana Păun propune la Cluj-Napoca cel mai recent proiect al ei – Dreamers. Cu studii post doctorale în Statele Unite, tânăra regizoare a venit cu un proiect provocator găzduit pe gazonul din fața Aulei Universității de Științe Agricole și Medicină Veterinară (USAMV) Cluj-Napoca.

E vorba de un…container maritim în care ți se re-editează un vis, timp de 15 minute!

”La el am lucrat anul acesta cu un coder și 2 AI”, a explicat regizoarea Ioana Păun, în exclusivitate pentru publicul Clujul Cultural.

Și ideea de la care a pornit ea este acesta: ”Ai avut un vis într-o noapte. S-a blocat cu tine. Distribuiți-l și permiteți-ne să creăm un spectacol unic care iese din el. Opera de artă vă așteaptă, și numai pe dvs., într-o anumită zi și oră. O veți experimenta într-o singurătate liniștită și în intimitate. Asta e tot ce trebuie să știi acum. Inițiativa noastră are rădăcinile într-un proces lent care a început în 2020, când eu cu codificatorul Cătălin Boitor am colaborat pentru prima dată cu modelul GPT 2 cu acces anticipat. Acum, Dreamers este o reflecție artistică asupra intersecției dintre subconștientul colectiv și inteligența artificială. Abordarea noastră: am adunat vise, le-am codificat și am conceput un sistem automat de prezentare”.

Clujenii care vor să-și re-editeze visul nu pot decât să-și rezerve locul. Nu există nicio taxă. Locurile sunt disponibile zilnic între orele 12:00-21:00 AICI.

Proiectul este potrivit pentru oricine își amintește visele. Persoanele care sunt claustrofobe, au probleme cu întunericul sau au epilepsie sunt descurajate să participe.

Concept: Ioana Păun
IT: Cătălin Boitor
Production: Biatrice Cozmolici
Sound: Sillyconductor
LED Boxes: Simona-Diana Chiru, Cătălin Boitor, Claudiu Filimon, Ioana Păun
Dramaturgy adviser: Ioana Toloargă
Technical: Alex Medveghi
Graphics: Bianca Mocan
Video Documentation: Pătru Păunescu
Photo Documentation: Andreea Câmpeanu
Editing: Letiția Ștefănescu
Social Media: Cabiria Morgenstern
Communication: Iulia Popescu
Dream Collector: Alexandra Vieru
Processing: Adrian Murariu
Technologies Used: Unity, Elevenlabs, Chat GPT-4 LLM public model

Pe larg despre proiect chiar de la regizoarea Ioana Păun:

.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *