Eurobarometru. Solidaritate puternică cu Ucraina

Actualitate

Cel mai recent sondaj Eurobarometru standard publicat astăzi, la aproape un an de la invadarea pe scară largă a Ucrainei de către Rusia, arată o solidaritate puternică și continuă a europenilor cu Ucraina și sprijinul acestora pentru acțiunile întreprinse pentru a susține această țară și poporul său.

De asemenea, cetățenii UE sprijină în mod covârșitor accelerarea tranziției energetice, în special investițiile în energia din surse regenerabile și acțiunile de reducere a dependenței UE de sursele de energie din Rusia.

Deși inflația este în continuare o preocupare majoră pentru europeni, sprijinul pentru moneda euro rămâne foarte ridicat.

Un sprijin puternic pentru răspunsul UE la invadarea Ucrainei de către Rusia

Cetățenii UE continuă să își demonstreze solidaritatea de neclintit cu Ucraina. 91 % dintre respondenți sunt de acord cu furnizarea de sprijin umanitar, iar 88 % sunt în favoarea primirii în UE a persoanelor care fug din calea războiului. Acordarea de sprijin financiar Ucrainei este aprobată cu 77 %, în timp ce impunerea de sancțiuni economice guvernului rus, întreprinderilor și persoanelor fizice din Rusia beneficiază de sprijinul a 74 % dintre persoanele intervievate. De asemenea, europenii continuă să fie în mare măsură în favoarea interzicerii difuzării canalelor mass-media ruse de stat (67 %) și a finanțării de către UE a achiziționării și furnizării de echipamente militare către Ucraina (65 %).

În general, majoritatea cetățenilor europeni (56 %) rămân mulțumiți de răspunsul Uniunii Europene la invadarea Ucrainei de către Rusia.

Detalii în comunicatul de presă.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *