Editura Nemira lansează primele manga în limba română

Carte

Editura Nemira lansează primul imprint manga în limba română, NEZUMI. Primele două serii ce vor fi publicate sunt: „Mireasa străvechiului mag” (Yamazaki Koré) şi „Regatele Ruinei” (Yoruhashi).

„În ultimii ani a crescut foarte mult apetitul publicului pentru carte, filme şi seriale care vin din Asia, mai cu seamă din Japonia şi Coreea. Vedem asta în topul celor mai urmărite filme pe platformele de streaming şi în topurile bestsellerurilor din Europa. Generaţiile tinere sunt mult mai conectate la cultura japoneză şi coreeană decât înainte, iar manga ocupă un loc special în inima lor. Lansarea editurii NEZUMI by Nemira – primul imprint manga tradus în limba română din japoneză – este un moment foarte important atât pentru fanii care până acum citeau doar în limba engleză, cât şi pentru noi ca echipă, întrucât am reuşit să lansăm un imprint pentru care abordarea şi modul de lucru a fost unul foarte diferit faţă de alte proiecte editoriale pe care le-am lansat până acum”, a declarat Ana Lotts-Nicolau, director general Nemira. 

Centrul de Studii Româno – Japoneze „Angela Hondru” (CSRJ-AH) a fost înfiinţat în luna mai 2005, fiind parte a Departamentului de Studii Asiatice din cadrul Universităţii Româno – Americane. CSRJ-AH şi-a propus încă de la început să fie echivalentul unui centru cultural dedicat Japoniei, în Bucureşti.  Împreună, ne dorim să construim o adevărată scenă pentru manga în România prin evenimente, dezbateri, scene din culise şi multe alte surprize pe care le avem în plan pentru comunitatea pasionată de cultura japoneză, dar şi pentru cei care o descoperă pentru prima dată.

NEZUMI are un cont de instagram: @NEZUMI_bynemira, care îşi propune să creeze o comunitate unită a fanilor manga şi să aducă în discuţie teme interesante ale acestui univers magic. Care sunt personajele pe care le îndrăgim, cum facem un costum de cosplay sau care este procesul prin care trece o carte de la traducere şi până la varianta finală – sunt doar câteva dintre subiectele pe care ne dorim să le abordăm.

Primele două serii ce vor fi publicate sunt: „Mireasa străvechiului mag” (Yamazaki Koré) şi „Regatele Ruinei” (Yoruhashi). În plus, sunt în pregătire şi alte titluri interesante.

„Mireasa Străvechiului Mag” spune povestea unei orfane abandonată de oameni, tulburată de viziuni inexplicabile. Lipsită de speranţă, îşi vinde viaţa unui mag înfricoşător, care străbate pământul din timpuri străvechi. Păşeşte astfel într-o lume cu totul nouă, extrem de stranie, locuită de zâne şi de alte creaturi fantastice ale naturii – o lume plină de magie la fiecare pas.

Seria a devenit un real fenomen când a fost lansată, cu peste 2 milioane de exemplare vândute şi numeroase premii câştigate.

„Regatele Ruinei” este o serie care aduce în prim plan bătălia epică între ştiinţă şi magie. De secole, omenirea a evoluat prin puterea magiei, lăsată de Dumnezeu vrăjitoarelor pentru a-i proteja pe oameni. Cu timpul, progresul tehnologic a făcut ca vrăjitoarele să nu mai fie necesare, iar oamenii s-au întors împotriva lor. În Imperiul Lidian a început atunci o nemiloasă vânătoare. Adonis era doar un copil în acele vremuri, ucenic al vrăjitoarei Chloe, pe care o iubea cu adevărat. Când ea piere, ucisă de armata imperiului, Adonis jură să se răzbune.

Fiecare volum din „Regatele Ruinei” va apărea lunar, pe data de 10, iar cele din „Mireasa Străvechiului Mag” pe 20.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *