Editori importanți se unesc împotriva analfabetismului funcțional. Liiceanu (Humanitas) și Lupescu (Polirom) se alătură Consiliului Director AER

Carte
Gabriel Liiceanu (Humanitas) și Silviu Lupescu (Polirom) se alătură Consiliului Director AER și Pactului pentru Lectură, un efort conjugat al breslei de reașezare a cititului printre prioritățile românilor.

Pactul pentru Lectură va fi prezentat pe 15 februarie, de Ziua Națională a Lecturii, într-o conferință publică la care au fost invitate înalte oficialități și reprezentanți ai societății civile
O premieră a ultimilor ani: Pactul pentru Lectură primește adeziunea fără rest a doi dintre cei mai importanți editori români, Gabriel Liiceanu și Silviu Lupescu, inițiatorii a două dintre cele mai respectabile edituri, Humanitas și Polirom. Cei doi și-au pus semnăturile pe Pactul pentru Lectură, alături de membrii Consiliului Director AER, conduși de președintele Grigore Arsene. Orice cetățean poate, de asemenea, semna Pactul, pe platforma  Petiție Online, la adresa www.petitieonline.com/pactul_pentru_lectura, semnăturile urmând a fi colectate până pe 15 martie, după care vor fi depuse la Guvern și la Administrația Prezidențială.

Textul Pactului pentru Lectură, ce poate fi descărcat la link-ul de mai jos, va fi dezbătut și explicat mai pe larg în cadrul unui eveniment dedicat, pe 15 februarie, de la 17.00, la Librăria Humanitas Lipscani (str. Lipscani, nr.42, București), chiar de Ziua Națională a Lecturii, stabilită prin legea 21/2022. La eveniment, care va fi moderat de jurnalistul Cătălin Striblea, au fost adresate invitații de participare Administrației Prezidențiale, Ministerului Culturii și Ministerului Educației. Printre vorbitori se vor număra editori, specialiști în educație precum Dragoș Iliescu, fondatorul BRIO, dar și membri ai societății civile, preocupați de subiect.
Intrarea la dezbatere este liberă, în limita locurilor disponibile.

Citiți și:

https://clujulcultural.ro/pactul-pentru-lectura-o-initiativa-a-asociatiei-editorilor-din-romania/
Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *