„Despre trup și suflet”, câștigător al Ursului de Aur, proiecție gratuită la Cinema Victoria

Categorii: A 7-a
Share on facebook
Share on twitter
Share on whatsapp
Share on telegram
Share on pinterest
Share on linkedin
Share on email
Share on print

Cinema Victoria va găzdui luni, 3 decembrie 2018European Cinema Night/Noaptea cinematografică europeană, un eveniment programat în cele 35 de cinematografe membre ale rețelei Europa Cinemas, din care face parte și cinematograful clujean. Cu această ocazie, cinema Victoria oferă o proiecție specială gratuită a  filmului On Body and Soul/Despre trup și suflet, câștigător al Ursului de Aur la Berlin 2017.

Este prima ediție a „Nopții cinematografice europeane” care își propune să ofere publicului accesul la producții europene de film ce reflectă bogăția și diversitatea creativității din acest domeniu. Încă din 1991, Comisia Europeană acordă prin programul MEDIA sprijin financiar în distribuția de filme europene în afara țării lor de producție, anual peste 400 de filme fiind puse la dispoziția publicului într- altă țară europeană.

On Body and Soul/Despre trup și suflet, alegerea Cinema Victoria pentru seara specială de luni, este una dintre producțiile care a beneficiat de acest sprijin în ultimii ani. Produs în Ungaria, în regia lui Ildikó Enyedi, filmul a cunoscut succesul internațional odată cu câștigarea Ursului de Aur la Festivalul Internațional de Film Berlin 2017. Alexandra Borbely va câștiga, ulterior, titlul de Cea mai Bună Actriță europeană pentru rolul principal din acest film, iar filmul va fi unul dintre nominalizații la Oscarul pentru Cel mai Bun Film Străin în 2018.

O poveste de dragoste neașteptată, într-un cadru total ieșit din comun, Despre trup și suflet este, în principal, un film despre relațiile umane autentice și dificultatea de a le obține în era social media.   Proiecția va fi urmată de o discuție purtată cu publicul, pe tema filmului, de psihologul Corina Drocas și criticul de film Ioan Pavel Azap.

 Noaptea cinematografică europeană este organizată de Asociația Victoria Film în parteneriat cu Europa Cinemas și susținută de programul MEDIA al Comisiei Europene. Intrarea la eveniment este liberă pentru public.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.