Debut in poezie la Cluj: “Salata de cuvinte” de Sandra Cibicenco

Categorii: Carte, Poezie

La librăria Book Corner (bd. Eroilor, nr. 15) va avea loc, joi, 17 ianuarie de la ora 18.00, lansarea volumului de versuri “Salata de cuvinte” (editura Charmides), practic volumul de debut al poetei Sandra Cibicenco, care va fi prezentat de poetii Ion Mureşan, Andrei Doboş, Gabriel Bota şi Gavril Ţărmure. Moderator: Valentin Derevlean, administrator Book Corner.

Absolventă a Facultăţii de Istorie şi Filosofie a Universităţii Babeş-Bolyai din Cluj-Napoca, secţia Filosofie, doctorat in filosofie cu o teza despre opera Mircea Eliade, Sandra Cibicenco este actualmente redactor şi PR al editurii Şcoala Ardeleană.

Sandra Cibicenco este si membră a Cenaclului UBB, coordonat de poetul Ion Mureşan.

„Recunoști un poet autentic și după faptul că, nemulțumit de sine, el simte nevoia să definească mereu și mereu statutul poeziei. Aceasta e provocarea pe care ne-o (și și-o) lansează Sandra Cibicenco înSalata de cuvinte. Ca să scurtez drumul cititorului spre carte voi spune că titlul nu are nimic a face cu bucătăria, ci cu psihiatria:salata de cuvinte e un concept sinonim cu fuga de idei, mai precis cu neputința de a-ți organiza gândurile și a-ți ordona cuvintele. Acolo unde comunicarea totală e vecină cu comunicarea imposibilă crede poeta că poate fi localizată marea poezie. În descendența lui Rimbaud cu a sa dereglare a simțurilor, Sandra Cibicenco ne propune, între real și delir, între joacă și încrâncenare, între normal și patologic, poezia ca delir indus. Greu pariu! Greu, dar în numele poeziei, autoarea îl câștigă”., descrie cartea poetul Ion Muresan.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.