Deak Bill Gyula și Hobo, concert de blues rock în fața unei piețe arhipline la Zilele Culturale Maghiare

Cooltura Esenţial

Doi dintre muzicienii legendari ai Ungariei, Deak Bill Gyula și Hobo, foști componenți ai trupei Hobo Blues Band, desființată acum 20 de ani, au susținut un concert de blues rock de zile mari în cadrul celei de a opta ediții a Zilelor Culturale Maghiare.

Rock sănătos unguresc, blues de clasă, două voci peste care nu au trecut anii, deși ambii merg spre…70 respectiv 80 de ani ca vârstă!

Deak Bill Gyula și Hobo, concert bun la Zilele Culturale Maghiare. Foto: Zilele Maghiare

Publicul maghiar, cunoscător a muzicii celor doi, a umplut Piața Unirii pentru unul din cele mai mari reușite organizatorice: reunirea celor doi, care cântă rar împreună. Trupa HOBO s-a desființat acum 20 de ani, deci ce s-a reușit la Cluj e mare lucru.

„Am reușit cu mare efort să îi reunim și ne bucurăm de succesul lor”, a comentat și Santa Levente, responsabilul cu concertele la ZCM.

 

Vă oferim filmări de la concert:

Cei doi acompaniați de trupa lui Gyula, compusă din muzicieni talentați,  au cântat rock, blues, au alternat aparițiile, au cântat împreună, inclusiv o melodie cunoscută din celebră opera rock Istvan, a kiraly, dedicată întemeietorului Ungariei, Regele Istvan (Ștefan în română n.r.)

Mare succes a avut coverul după hitul Hey Joe al marelui chitarist american Jimmy Hendrix :


Clujulcultural.ro e partener media al Zilelor Culturale Maghiare.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *