Cursuri de restaurare la Castelul Bannfy din Bonţida

Actualitate

 Fundaţia Transylvania Trust, în colaborare cu Institute of Historic Building Conservation (IHBC) Marea Britanie, continuă şi în această vară programul internaţional de instruire în reabilitarea patrimoniului construit, destinat studenţilor arhitecţi, ingineri constructori, peisagişti, istorici de artă, precum și altora interesați. Cursul este adresat și muncitorilor din industria construcțiilor care doresc să se specializeze în reabilitarea clădirilor istorice.

Pe parcursul a două săptămâni vor avea prilejul de a deprinde cunoştinţele teoretice de la profesori de specialitate din Marea Britanie şi România, de a le pune în practică în cadrul atelierelor şi de a participa activ la restaurarea castelului Bánffy de la Bonțida. La final vor dobândi un certificat de participare recunoscut ca şi practică universitară.

Pregătirii teoretice îi sunt dedicate două zile, iar prelegerile profesorilor invitaţi din străinătate vor fi traduse simultan în trei limbi: română, maghiară, engleză.

102
Se lucreaza la restaurari!

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

În programă se regăsesc cursurile pe care le organizăm anual – zidărie, inclusiv tehnici murale, dulgherie, inclusiv restaurarea mobilierului și tâmplăriei vechi, şi pietrărie, inclusiv restaurarea sculpturilor.

Modulul de instruire din acest an se va desfăşura în perioada 2 – 16 august

Ateliere:

Zidărie și tehnici murale (frescă, secco, sgraffito, stuc)

Pietrărie și restaurarea sculpturilor

Dulgherie, tâmplărie și restaurare mobilier vechi

Înscrierile se fac online pe www.heritagetraining-banffycastle.org, secţiunea „Implică-te“. La program au participat până în prezent peste 1500 de cursanţi din 25 de ţări (România, Albania, Australia, Brazilia, Belgia, Franţa, Ungaria, Polonia, Slovenia, Suedia, Marea Britanie, Statele Unite, etc.)!

Notă: locurile disponibile sunt limitate.

Termenul de înscriere este 11 iulie 2014.

Programul este finanțat de Programul-cadru Cultura al Uniunii Europene – Agenția Executivă pentru Educație, Audiovizual și Cultură, respectiv de Uniunea Arhitecților din România din Fondul „Timbrul Arhitecturii”, în anul 2014, eveniment realizat în cadrul proiectului cultural Curs de specializare în reabilitarea patrimoniului construit.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *