Cinci dintre tinerii balerini ucraineni de la ONB beneficiază de contracte de colaborare

Categorii: Actualitate, Dans

Ministrul Culturii, Lucian Romaşcanu, a anunţat luni că tinerii balerini refugiaţi în urma războiului din Ucraina şi care au fost integraţi în colectivul Operei Naţionale Bucureşti beneficiază de contracte de colaborare, conform Agerpres.

„Eu mă bucur că ei nu doar repetă aici sau au un loc unde să stea, să doarmă şi să mănânce, ci au şi un loc unde să muncească. Din fericire, în acest moment suntem în măsură să le facem contracte de colaborare tuturor celor care solicită acest lucru. Înţeleg că sunt contracte pe o durată de maximum trei ani, cu o sumă de 3.000 de lei pe lună”, a scris ministrul Culturii pe o retea sociala.
 

Romaşcanu a participat, duminică, la spectacolul „Giselle” de Adolphe Charles Adam, derulat cu casa închisă, pe scena Operei Naţionale Bucureşti cu ocazia celebrării în luna martie a francofoniei.

Evenimentul a coincis cu debutul pe scena românească a cinci balerini refugiaţi din cauza războiului din Ucraina.

„Cei cinci, care sunt integraţi, au contracte de colaborare. Ceilalţi urmează”, a declarat, luni, pentru AGERPRES, directorul general al ONB, Daniel Jinga.

La începutul lunii, pe 3 martie, ONB anunţa că balerinele Bogdana Alekseeva şi Lara Paraschiv, ambele din Odesa, s-au alăturat programului de studiu şi repetiţii al Operei Naţionale Bucureşti.

„În aceste momente de grea încercare, în primul rând pentru valorile libertăţii pe care prima scenă lirică le împărtăşeşte şi susţine cu tărie şi fermitate, în semn de solidaritate, Opera Naţională Bucureşti s-a alăturat demersurilor de ajutorare a artiştilor victime ale războiului de pe teritoriul ucrainean. Departamentul de Balet al Operei Naţionale Bucureşti le-a primit în aceste zile cu toată deschiderea şi prietenia pe balerinele Bogdana Alekseeva şi Lara Paraschiv, ambele din Odesa, cele două alăturându-se programului de studiu şi repetiţii al operei bucureştene”, informa ONB.

O zi mai târziu, ministrul Culturii, Lucian Romaşcanu, s-a întâlnit, la Opera Naţională Bucureşti, cu balerini ucraineni care urmau să înceapă programul de studiu alături de soliştii şi maeştrii primei scene lirice a ţării, prilej cu care şi-a exprimat speranţa ca acestora să li se poată oferi contracte de colaborare.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.