Ce a spus renumitul actor Vlad Ivanov la proiecția de gală a thriller-ului #CÂINI

Categorii: A 7-a, Special

Thriller-ul Câini, în regia lui Bogdan Mirică, nominalizat la trofeul European Discovery – Prix FIPRESCI, la Premiile Academiei Europene de Film (10 decembrie la Wroclaw, Polonia)a avut o proiecție de gală la Cinema Florin Piersic, sâmbătă seara, în prezența actorului Vlad Ivanov, binecunoscut cinefililor. Trebuia să participe Gheorghe Visu, alt protagonist al filmului lui Mirică, dar cei doi au făcut schimb.

„M-am bucurat să vin la Cluj, i-am zis lui Visu că vin eu, sunt legat de Cluj, imi place foarte mult aici”, a spus Vlad Ivanov.

repci

O sală pe treisferturi plină l-a așteptat la Cluj, la proiecția de gală.

Filmul a plăcut, a fost aplaudat la final, iar Ivanov a trebuit să răspundă unui lung șir  de întrebări din sală. Asta pentru că filmul, un autentic thriller românesc, bine filmat, foarte bine jucat de Dragoș Bucur, de Ivanov, de Visu dar și de restul distribuției, te ține cu sufletul la gură. O altă bilă albă este sunetul foarte bun, de asemenea  peisajele extraordinare ale Dobrogei la granița cu Ucraina.

Este un film puțin întâlnit în cinematografia postcomunistă și foarte diferit de cele ale Noului Val al filmului românesc.

Ce a spus regizorul Bogdan Mirică la TIFF 2016, unde a și câștigat Trofeul Transilvania, vă invităm să citiți AICI

bun

Un întreg  univers este pus în pericol, un univers infracțional, de moștenirea lui Roman, tânărul care alături de iubită vor să vândă moșternirea de la un unchi, un lider al lumii interlope din zonă. Iar de aici lucrurile se complică, au tensiune, iar finalul….Nu vi-l spunem, insistăm să mergeți la film.

Acțiunea filmului este plasată în apropierea graniței cu Ucraina. Roman, un tânăr de la oraș, ajunge într-un sat izolat din Dobrogea, unde are de gând să vândă pământul moștenit de la bunicul său care a murit cu câteva luni în urmă. În timp ce face demersurile pentru vânzarea moșiei, Roman devine, treptat, martorul unor evenimente bizare. O senzație generală de amenințare plutește în aer.

Vlad Ivanov, simpatic și deschis ca întotdeauna, a răspuns foarte sincer, foarte interesat,  tuturor întrebărilor pus din salâ. Moderator a fost jurnalistul de film Raluca Bugnar.

Vă oferim o filmare:

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.