Carte de interviuri cu artiști plastici, lansată la Muzeul de Arta

Esenţial Vizual
Muzeul de Artă Cluj-Napoca invită publicul, duminică, 9 martie 2025, de la ora 12:30, la lansarea volumului „Policromii” de Sebastian Crăciun. La eveniment, vor participa: sculptorul clujean Liviu Mocan, prof.univ.dr. Florin Ștefan – rectorul Universității de Artă și Design din Cluj-Napoca, criticul de artă Horea Avram – președintele Asociației Internaționale a Criticilor de Artă și muzeograful Florin Gherasim.
Volumul, apărut la Editura Babel din Bacău, este a doua carte de interviuri realizată de jurnalistul Sebastian Crăciun. De această dată, realizatorul Radio România Cultural, care este și PR al Uniunii Artiștilor Plastici din România, propune iubitorilor de artă, și nu numai, 30 de mărturii ale unor personalități de primă valoare din lumea artelor vizuale românești.
Având o prefață semnată de criticul de artă Marius Tița, cartea „Policromii” cuprinde 30 de interviuri cu mari nume ale artelor plastice românești. Este o carte document, deosebit de prețioasă prin destăinuirile unor personalități precum: academicienii Răzvan Theodorescu și Mircia Dumitrescu, pictorii: Petru Lucaci, Marius Barb, Gheorghe Dican, Ioan Iacob, Felix Aftene, Eugen Raportoru, Christian Paraschiv, Tudor Zbârnea, sculptorii: Liviu Mocan, Bata Marianov, artistele vizuale Ana Lupaș și Cela Neamțu, artistul sticlar Ioan Tămâian, vitralista Amalia Verzea, directorul Muzeului Național de Artă Contemporană – Călin Dan, criticul si istoricul de artă Pavel Șușară sau Laura Mesina – co-fondatoare a Centrului de Excelență în Studiul Imaginii (CESI).
Apariția acestui volum sprijină campania „Viitorul artei”. Toate încasările rezultate din donații se vor transforma în premii pentru tinerii artiști plastici, care vor întregi atracțiile Concursului „Martha Bibescu” – ediția a VI-a, organizat de Asociația Pro Valores la Palatul Brâncovenesc de la Mogoșoaia, în luna mai 2025.
Parteneri: Consiliul Județean Cluj, Muzeul de Artă Cluj-Napoca, Uniunea Artiștilor Plastici din România, Asociația Atelier Plus și Asociația Pro Valores.

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *