Managerul UNTOLD Festival: Suma pe AVICII şi David GUETTA este cea care se cuvine artiştilor şi ne-o asumăm

Esenţial Spectacol

Constantin Covaliu, managerul  Untold Festival din cadrul Cluj Capitală Europeană a Tineretului, a declarat ieri, în urma unei întrebări a reporterului Clujulcultural.ro,cu ocazia dezbaterii de la Berăria Culturală privind acest proiect, moderară de jurnalistul Ion Novăcescu,  dacă nu i se pare mare suma plătită, 900.000 de euro, bani publici, pe onorariile celor doi DJ de renume mondial, suedezul Avicii şi francezul David Guetta.

„E o sumă potrivită pentru celor doi artişti şi ne-o asumăm. Ea generează succes, avem peste 22.0000 de abonamente vândute deja pentru Untold Festival” a răspuns tranşant Constantin Covaliu.

LUSH
Constantin Covaliu, manager Untold Festival

 

Înainte ca acesta să răspundă, Vlad Pop, preşedintele SHARE şi Diana Apan, purtătorul de cuvânt al SHARE, au pasat microfonul lui Covaliu.

Purtătorul de cuvânt al federației, Diana Apan a spus că, pe lângă David Guetta și Avicii, vor veni la festivalul Untold, ca bonus, şi cei de la Third Party.

Puteţi vedea răspunsurile în filmarea de mai jos:

Vlad Pop, preşedintele federaţiei Share a spus, uimind sala,  că federaţia a negociat cu staffurile celor doi artişti de la 906.000 euro la …900.000 euro onorarii pentru cei doi artişti.

Majoritatea intervenţiilor din sală au fost critice la adresa federaţiei SHARE cu excepţia unuie, aparţinând unui membru a unei organizaţii religioase.

Directorii din Primărie, Ovidiu Câmpean şi Călin Forna au apărat proiectul Cluj Capitală Europeană a Tineretului.

„E un titlu câştigat de municipalitate. E normal să sprijinim SHARE, care derulează proiectul. De asemenea, trendul pe lume este cu muzică electronică de aceea s-a optat pentru Untold, asta ascultă tineretul, in special muzică electronică. Media de vârstă a celor care au cumpărat bilet e de 25 de ani. Acest proiect poate fi privit și ca o investiție a municipalității în orașul Cluj-Napoca. Printr-un calcul simplu, dacă vânzările merg așa de bine cum au mers până acum, 10-15% din banii alocați se întorc direct în bugetul local doar după vânzarea de bilete. Doar din această taxă, fără să mai vorbim de beneficiile indirect. La un calcul de 60.000 de participanți la un astfel de festival, dacă avem 4-5.000 de străini care cheltuie 100-200 de euro avem 1 milion-500.000 de euro cheltuiți în municipiul Cluj, depinde de cât cheltuie. Bugetul estimat al întregului festival ajunge la 5 milioane de euro. Până acum, primăria a alocat 400.000 de euro”, a spus Ovidiu Cîmpean, director direcția evenimente publice din Primărie.

Florin Moroşanu, directorul Asociaţiei Cluj Capitală Culturală Europeană 2021 a luat cuvântul şi a spus că „Capitala Tineretului este un proiect greu de implementat, nu au avut timp suficient, e un proiect pe 150-200 de zile. Cred că e important ca SHARE să fie sprijinită în demersul ei”.

1 thought on “Managerul UNTOLD Festival: Suma pe AVICII şi David GUETTA este cea care se cuvine artiştilor şi ne-o asumăm

  1. 900.000 de euro aduceau o gramada de artisti, mai ales ca la atata buget pentru onorarii bugetul final e probabil inca jumate daca nu dublu. Ce mi se pare interesant este ca Electric Castle are diversitate mai mare si cred ca orice grup de 10 oameni ai lua… mai multi s-ar identifica cu oferta EC decat cu cea de la Untold.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *