Cărtărescu, fericit că a ajuns între primii cinci autori luaţi în considerare pentru Nobel

Carte Esenţial

Scriitorul Mircea Cărtărescu le mulţumeşte celor care l-au susţinut în cursa pentru Premiul Nobel pentru Literatură şi se declară „foarte fericit” că a ajuns şi anul acesta „între primii cinci autori luaţi în considerare”.

„Le mulţumesc din toată inima celor care au fost alături de mine ieri. Sunt foarte fericit că am ajuns, anul acesta, între primii cinci autori luaţi în considerare. Nu-mi trebuie mai mult. Căldura cu care foarte mulţi oameni din toată lumea m-au susţinut m-a emoţionat foarte tare”, a scris Cărtărescu, vineri, pe Facebook.

Scriitorul norvegian Jon Fosse a fost recompensat joi cu premiul Nobel pentru literatură pe anul 2023, conform unui anunţ făcut de Anders Olsson, membru al Academiei Suedeze din Stockholm şi preşedintele Comitetului Nobel pentru Literatură.

Printre scriitorii cu cote semnificative la casele de pariuri s-au numărat chinezoaica Can Xue, maghiarul Peter Nádas, românul Mircea Cărtărescu, rusoaica Ludmila Uliţkaia, norvegianul Jon Fosse, britanicul cu descendenţă indiană Salman Rushdie ş.a.

Ceremonia oficială de înmânare a premiilor Nobel se desfăşoară anual la 10 decembrie, ziua în care se comemorează moartea lui Alfred Nobel (1896).

Anul trecut, premiul a fost acordat scriitoarei franceze Annie Ernaux.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *