Carl Weathers, care l-a interpretat pe Apollo Creed în seria „Rocky”, a murit la 76 de ani

A 7-a Esenţial

Actorul Carl Weathers, fost jucător profesionist de fotbal american care a ajuns la celebritate interpretându-l pe curajosul şi carismaticul boxer Apollo Creed în filmele din seria „Rocky”, a murit joi la vârsta de 76 de ani, a anunţat vineri managerul său într-un comunicat, informează News.ro.

„Suntem profund întristaţi să anunţăm decesul lui Carl Weathers. A murit liniştit în somn”, a declarat managerul Matt Luber.

Deşi a mai avut şi alte roluri importante, jucând în recenta serie derivată din „Star Wars”, „The Mandalorian”, şi în filmul horror SF „Predator” din 1987, Weathers a fost cunoscut mai ales pentru că l-a interpretat pe Apollo Creed, adversarul lui Rocky Balboa interpretat de Sylvester Stallone, în filmele de succes din anii 1970 şi 1980. Personajul lui Weathers a fost la început un rival, iar mai târziu un aliat al personajului Rocky în primele patru filme ale seriei.

Modelat după Muhammad Ali, personajul lui Creed a dat dovadă de inteligenţă şi fler, oferind publicului un personaj de culoare puternic şi pozitiv într-o perioadă în care rolurile din filmele mainstream abia începeau să iasă din stereotipuri.

Weathers a avut o scurtă carieră sportivă jucând pentru Oakland Raiders din Liga Naţională de Fotbal, dar s-a retras din acest sport pentru a se dedica actoriei.

După ce personajul Creed a fost ucis, Weathers a făcut echipă cu cealaltă mare vedetă de acţiune a perioadei, Arnold Schwarzenegger, cu un rol în filmul de succes „Predator” din 1987.

Pe parcursul a 10 episoade, din 2019 până în 2023, „The Mandalorian” l-a readus pe Weathers în lumina reflectoarelor.

Căsătorit şi divorţat de trei ori, Weathers are doi copii, Jason şi Matthew.

viewscnt

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *