Lume multă ieri la deschiderea MINA Museum of Immersive New Art! Sute de invitați, primarul Emil Boc, asociații de la București și Cluj (Sorina Topceanu, Andrei Nistor, Teodor Negrea de la Form SPACE și Form Cafe), Sergiu Mircea, Director Executiv Marketing și Comunicare al BT, care sponsorizează muzeul, Radu Rațiu, vicepreședinte Consiliul Județean Cluj etc. Atmosferă hipsterescă, cu lumini roșii la intrare, bar gratuit, DJ, femei superb îmbrăcate, etc.
MINA e un loc special, foarte bine venit la Cluj-Napoca.
Este cel mai mare centru de artă imersivă din Europa afirmă organizatorii, intrând în jocul de PR al lui Boc. Acest spațiu inovator, amplasat pe Strada Orăștie nr. 10, va pune Clujul pe harta internațională a destinațiilor de referință pentru pasionații de artă digitală și experiențe interactive. Cu o suprafață impresionată de 4.000 de metri pătrați, MINA Cluj aduce o experiență multidisciplinară unde arta, btehnologia și interacțiunea senzorială se îmbină într-un spațiu dedicat tuturor vârstelor.
Primarul Boc în mijlocul bucureștenilor care adus MINA la Cluj-Napoca finanțați de Banca Transilvania li cu asociat locala Teodor Negrea de la Form Space și Form Cafe
Boc a spus că ”tehnologia e un ”tool” important pentru omenire, iar împletirea cu arta este interesantă și aduce nou dar niciodată natura nu va putea fi înlocuită sau subjugată de natură. Este însă importantă inovarea”. De altfel tot ce ține de inovare este promovat și sprijnit de primărie.
Sorina Topceanu, co-fondator MINA, Museum of Immersive New Art: ”MINA Cluj este un proiect în care am investit toată experiența și pasiunea noastră pentru a crea cel mai mare centru de artă imersivă din Europa. Suntem bucuroși și mândri că am putut lansa cel de-al treilea spațiu într-un oraș care este recunoscut pentru deschiderea sa către artă și inovație. Aici ne-am propus să explorăm noi moduri de a experimenta arta, fie prin spectacole imersive cu proiecții 360, fie prin instalații de media new art, dar și printr-un spațiu dedicat copiilor, MINA Kids, unde tehnologia și joaca se îmbină pentru a stimula creativitatea.”
Andrei Nistor, co-fondator MINA, Museum of Immersive New Art: ”MINA București exista din septembrie 2023. Ne-am bucurat acolo de un număr covârșitor de vizitatori, peste 300.000 în primul an. Un an mai târziu, ne bucurăm să deschidem cel mai mare muzeu de artă digitală din Europa chiar în Cluj.”
Teodor Negrea, binecunoscut antreprenor de HoReCa și evenimente live a mulțumit partenerilor de la București și Băncii Transilvania pentru încredere. De altfel șeful marketingului, BT prezent la eveniment cu o geacă superbă cu U Cluj a spus că se continuă sponsorizările pentru proiecte de succes cum sunt acum cele două sporturi, baschetul masculin și, mai nou, fotbalul, fiind aplaudat de sală.
MINA Cluj va oferi o gamă largă de experiențe unice, destinate atât celor pasionați de artă, cât și curioșilor, și, cu siguranță, copiilor, și include: Zona Imersivă cu spectacole dedicate unor artiști iconici și teme fascinante precum „Monet: The Immersive Show” și „Cosmos – Descoperă tainele universului,” MINA Kids și Instalații de New Media Art.
Muzeul Imersiv al Noilor Arte Cluj este un spațiu dedicat artei digitale, care oferă experiențe artistice și educative unice, pentru toate vârstele, într-un mediu senzorial aparte. Cu o suprafață de 4.000 mp, MINA Cluj este cel mai mare centru de artă imersivă din Europa și va fi deschis permanent, începând cu 1 noiembrie, pe strada Orăștie nr. 11.
Spațiile MINA sunt echipate cu tehnologie de ultimă generație și oferă o varietate de spectacole imersive, care includ proiecții 360°, proiecții de artă clasică și contemporană, instalații pentru copii, explorări educative ale misterelor naturii, istoriei și universului, cu abordări multidisciplinare, inovație și creativitate.
„Cosmos – Descoperă tainele universului” este o călătorie captivantă cu imagini de arhivă din misiunea cosmonautului Dumitru Prunariu. Spațiul MINA Kids este dedicat copiilor între 3 și 12 ani și include instalații interactive pentru învățare prin artă și experimentare.
Cât costă biletele
Prețurile biletelor sunt de 50 lei pentru adulți și 40 lei pentru copii în spațiul imersiv și zona new media, iar accesul la MINA Kids este 40 lei pentru copii și 15 lei pentru adulți, cu intervale de o oră. Expozițiile se schimbă la fiecare 6 luni, iar muzeul este permanent.
BILETE ONLINE AICI