Arta culinară clujeană, premiată la San Pellegrino Young Chef

Categorii: Cooltura

După o pauză de doi ani și jumătate de la ultima prezență la o competiție internațională, din cauza pandemiei, Chef Emanuel Mocan s-a calificat din nou pentru compețiția San Pellegrino Young Chef, concurs cu tradiție patronat de brandul San Pellegrino, anunță Trends HRB.

Emanuel Mocan este unul dintre cei zece finaliști ai regiunii Europa de Sud – Est, participând la prima fază a competiției cu un preparat lacto-vegetarian, mentorul său fiind tot Chef Cezar Munteanu

Avându-l ca mentor în profesia de bucătar pe Cezar Munteanu, Emanuel Mocan a intrat în competiții culinare de la vârsta de 18 ani, trecând prin mai multe bucătării prestigioase din țară, actualmente fiind bucătar-șef la restaurantul Epoca Bella din Cluj.

„Preparatul se numește «Renaissance» și este pe bază de ciuperci de pădure și țelină, inspirat practic dintr-o tocăniță de ciuperci. Numele preparatului pleacă de la ideea că ciupercile cresc în fiecare an timp de o perioada îndelungată din același mycelium. La fel consider că și omenirea, mai ales după această perioadă dificila de pandemie și criză economică, ar trebui să se restarteze și să își analizeze foarte atent următorii pași pentru viitor”, a declarat Emanuel Mocan pentru Trends HRB.

Pentru fiecare regiune în parte, tinerii bucătari au trecut printr-un proces riguros de selecție de către școala culinară ALMA – The International School of Italian Cuisine și vor trece în finală doar pe baza preparatelor lor remarcabile. Alături de Emanuel, pentru regiunea Europa de Sud – Est s-au mai calificat Gregory Kikis și Maria Zoga din Grecia, Ivan Tartaro din Croația, Žiga Koprivc și Mojmir Marko Šiftar din Slovenia, Paweł Szulżycki din Polonia, Dominik Kovács – Ungaria, Letizia Vella – Malta, dar și Olga Feferkuchen – Israel.

„Mă bucur să fiu singurul care va reprezenta România, această participare va fi a zecea prezență a mea într-o competiție internațională. Cu siguranță competiția va fi una strânsă și nu va fi ușor să fie ales marele câștigător, cel care va fi prezent în Marea Finală! Pentru etapa următoare voi începe o perioadă de două luni de antrenamente și de perfecționare a preparatului”, explică Emanuel Mocan.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.