De 7 ani deja, 2 mai este fixată în calendar ca data la care Administrația Fondului Cultural Național (AFCN) anunță lansarea sesiunii de finanțare a proiectelor editoriale. 

Cu o alocare bugetară de 2 milioane de lei, semnificativ mai mare în 2023 față de anul trecut, cea de a III-a sesiune de finanțare AFCN este dedicată susținerii proiectelor ce se înscriu în secțiunile: Carte (inclusiv ediții critice), Reviste și publicații culturale, Ediții de poezie.

Edituri, redacții de publicații culturale, persoane juridice de drept privat care, potrivit actelor constitutive, desfăşoară activități editoriale și/sau persoane juridice de drept public pot înscrie proiecte pe platforma online AICI  între 2 și 31 mai.

„Ne bucurăm să putem anunța și anul acesta o creștere a bugetului alocat culturii scrise și totodată creșterea plafoanelor de finanțare, ceea ce sperăm să facă posibilă realizarea de publicații de calitate, relevante pentru cititorii contemporani. Și anul acesta Consiliul AFCN a definit priorități specifice disjunctive, fiind suficientă adresarea unei singure priorități pentru a putea obține punctajul maxim.”, a precizat Irina Cios, directoarea AFCN. 

Criteriile de eligibilitate au rămas neschimbate, respectiv: contribuția de 10% și tirajul minim obligatoriu. De asemenea titluri editate sau reeditate în ultimii 15 ani nu sunt admise pentru finanțare. 

Având în vedere că platforma a fost reinstalată și optimizată, toți aplicanții vor trebui să își creeze un profil nou și să încarce toate documentele de identificare ale organizației. Lipsa acestor documente conduce la respingerea administrativă a proiectului pentru care se solicită finanțare.

Vă invităm să consultați toate informațiile publicate AICI și să folosiți doar modelul de declarații publicate pentru sesiunea III/2023.

Tot începând cu 2 mai, experții interesați să contribuie la evaluarea proiectelor editoriale sunt invitați să-și înscrie candidatura, prin completarea unui profil personal în aplicația online, accesibilă AICI, apoi pe www.afcn-experti.ro, urmată de selectarea butonului de înscriere la sesiunea curentă și selectarea a maximum două arii tematice de expertiză.

Pentru mai multe detalii despre sesiunea de finanţare puteți contacta telefonic sau prin e-mail la adresa  contact@afcn.ro sau contact@afcn.ro .

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *