Actriţa Aimee Iacobescu a murit la vârsta de 71 de ani

A 7-a

Actriţa Aimee Iacobescu a murit, marţi, la vârsta de 71 de ani, după o lungă suferinţă, a confirmat pentru News.ro un purtător de cuvânt al Uniunii Teatrale din România (UNITER).

Cunoscută pentru rolurile jucate pe scena Teatrului Naţional din Bucureşti, unde a debutat imediat după ce a absolvit Institutul de Artă Teatrală şi Cinematografică „I. L. Caragiale” din Bucureşti, în 1968, Aimee Iacobescu a interpretat roluri şi în peste 20 de filme.

Născută pe 1 iunie 1946, în localitatea Unguriu, judeţul Buzău, a debutat în teatru la vârsta de 16 ani, în spectacolele „Alizuna”, de Tina Ionescu Demetrian, şi „Adam şi Eva”, de Aurel Baranga.

A mai avut roluri în spectacole ca „Troienele”, după Jean Paul Sartre, „Furtuna”, după Nikolai Alekseevici Ostrovski, „Apus de soare”, după Barbu Ştefănescu Delavrancea, „Richard al III-lea”, după William Shakespeare, „Coana Chiriţa”, după Tudor Muşatescu, „Vlaicu Vodă”, după Alexandru Davila, şi „Titanic Vals”, după Tudor Muşatescu.

A făcut parte din distribuţia „Cinci femei de tranziţie”, spectacol pus în scenă la TNB de Rodica Popescu-Bitănescu.

Debutul în film a avut loc în 1966, cu „Şapte băieti şi o ştrengăriţă”, de Pitt Popescu şi Bernard Borderie. I-au urmat, între altele, roluri în „Haiducii lui Şaptecai” (1971), „Cu mâinile curate” (1972), „Osânda” (1977), „Ultima noapte de dragoste” (1980), „Cuibul de viespi” (1987) şi „State de Romania – Student la Sorbona” (2009).

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *