Actori ai Teatrului Maghiar, nominalizaţi la premiile Uniter

Categorii: Actualitate, Teatru
Share on facebook
Share on twitter
Share on whatsapp
Share on telegram
Share on pinterest
Share on linkedin
Share on email
Share on print

Uniunea Teatrală din România (UNITER) şi-a anunţat nominalizaţii pentru Gala din luna mai. Actorii clujeni de la Teatrul Maghiar de Stat, Enikő Györgyjakab, András Hatházi şi Imola Kezdi sunt propuşi pentru premiere la categoriile cei mai buni în roluri secundare şi actriţă în rol central. Rolurile care au impresionat juriul sunt din spectacolul “Hedda Gabler” în regia lui Andrei Şerban.

Enikő Györgyjakab a fost nominalizată pentru rolul Doamna Elvsted din spectacolul Hedda Gabler la Teatrul Maghiar de Stat Cluj, iar András Hatházi pentru rolul Judecătorul Brack din acelaşi spectacol. Premiul pentru cea mai bună actriţă i-ar putea reveni lui Imola Kézdi pentru rolul titular din spectacolul Hedda Gabler la Teatrul Maghiar de Stat Cluj.

Spectacolul Hedda Gabler de Henrik Ibsen a avut premiera în 24 ianuarie 2012 şi s-a jucat în regim de studio, aproape întotdeauna cu casa închisă.

Nominalizaţii la categoria debut sunt cu toţii absolvenţi ai Facultăţii de Teatru şi Televiziune din cadrul UBB Cluj. Este vorba de Vlad Bîrzanu pentru rolul Flaut, cîrpaci de foale din spectacolul “Visul unei nopţi de vară” la Teatrul Anton Pan Rîmnicu Vîlcea, Rareş Florin Stoica pentru rolul Claudio din spectacolul “Băiatul din ultima bancă” la Teatrul Naţional Bucureşti şi Silvia Török pentru rolul Iris din spectacolul “Fetiţa din bolul peştelui auriu” la Teatrul German de Stat Teatrul Naţional Timisoara.

Gala premiilor Uniunii Teatrale din România (UNITER) din acest an va avea loc la Iaşi, în data de 13 mai.

Sursa: redactiadestiri.ro

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.