3000 de lucrări expuse de studenții de la UAD la Gala Absolvenților

Categorii: Vizual
Etichete: Cluj, EXPO, UAD

Finalul lunii iunie marchează anul acesta momentul de sărbătoare în ceea ce priveşte absolvenţii Universității de Artă şi Design din Cluj-Napoca. Astfel, UAD şi ASOCIAŢIA UNIVERSITART a UAD Cluj-Napoca în parteneriat cu Expo Transilvania S.A. Cluj-Napoca organizează în perioada  24 – 28 iunie 2018 EXPOZIŢIA ABSOLVENŢILOR UAD, proiect realizat cu sprijinul Primăriei şi al Consiliului Local Cluj-Napoca.

Vernisajul va avea loc duminică,  24 iunie 2018, ora 19.00 la Expo Transilvania.

Asemeni anilor precedenţi, întreaga creaţie a studenţilor absolvenţi de la licenţă şi master, adică un număr de peste 3000 de lucrări, va fi expusă spre vizitare, atât amatorilor, cât şi specialiştilor din domeniul artistic. Atmosfera de sărbătoare va fi continuată, o săptămână mai târziu, în data de 30 iunie 2018, cu Gala Absolvenţilor de Fashion Design.

Expo Transilvania va găzdui expoziţia dedicată lucrărilor de diplomă ale absolvenţilor de la specializările Arte plastice – Pictură, Arte plastice – Sculptură, Arte plastice – Grafică, Arte plastice – Foto – Videoprocesarea computerizată a imaginii, Conservare – Restaurare, Ceramică – Sticlă – Metal, Arte textile – Design textil şi Design.

Evenimentul este considerat a fi unul dintre cele mai importante manifestări academice artistice atât în plan local, cât şi la nivel naţional. Tinerii absolvenţi fac astfel dovada talentului, a educaţiei şi a experienţei profesionale pe care le-au dobândit în cei trei, respectiv doi ani de studii. Manifestarea anuală defineşte caracterul şi individualitatea fiecărei generaţii de artişti absolvenţi în parte.

Expoziţia Absolvenţilor le oferă acestora şansa de a se reprezenta şi de a fi vizibili în cadrul celui mai important eveniment artistic universitar. Spaţiul din incinta Expo Transilvania devine un adevărat centru de artă contemporană, singurul de asemenea anvergură din România. Fiecare din cei peste 300 de absolvenţi de la licenţă şi de master are posibilitatea de a-şi crea propria expoziţie personală într-un cadru generos.

Bucurându-se de susţinere din partea conducerii UAD Cluj-Napoca, a autorităţilor locale şi judeţene şi a comunităţii, evenimentul este, iată, de XVIII ani şi o rampă de lansare pentru absolvenţii UAD atât în domeniul artistic, cât şi al inserţiei pe piaţa muncii.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.