105 ani de la Marea Unire sărbătorită de Opera Națională Cluj cu iluminarea și draparea clădirii în tricolor

Esenţial Operă

Opera Națională Română din Cluj-Napoca celebrează Ziua Națională a României, sărbătorind 105 ani de la Marea Unire, cu următoarele evenimente:

În 1 decembrie – iluminarea și draparea clădirii Operei române clujene în tricolorul României, în parteneriat cu Primăria Municipiului Cluj-Napoca.

În 1 decembrie ora 19:00 pe canalele social media ale instituției (Facebook și YouTube) – transmiterea online, în regim gratuit, a spectacolului Privind cerul împreună. Recital de lieduri și poeme românești. Recitalul vocal-instrumental abordează un repertoriu de poezii ale celebrului poet Mihai Eminescu, precum și lieduri emoționante inspirate de acesta, și a fost produs în anul 2021, în colaborare cu Teatrul Național „Lucian Blaga” Cluj-Napoca.

În interpretarea artistei Iulia Merca – la pian, a basului Cristian Hodrea, a actriței Elena Ivanca, a violoncelistului Vlad Rațiu, sub bagheta dirijorului Flaviu Mogoșan și alături de viziunea regizorală semnată de Rareș Trifan, personalitatea ,,Luceafărului poeziei românești” va fi omagiată.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *