Zece filme şi evenimente de neratat la TIFF 2015 !

A 7-a Esenţial

Aşteptarea a luat sfârşit! Cinefilii sunt fericiţi. Vineri, 29 mai 2015,  debutează ediţia a 14-a a Festivalului Internaţional de Film „Transilvania” (TIFF) 2015, cel mai important festival de profil din România.

Siteul Clujulcultural.ro, partener media al TIFF, a decis să facă o serie de recomandări din interesantul program pus la dispoziţie de organizatori. Vă recomandăm, aşadar, 10 filme şi evenimente de neratat la TIFF 2015!

Întâi de toate însă trebuie să aveţi bilete şi abonamente pentru a intra la TIFF. Cum puteţi să le achiziţionaţi puteţi citi AICI

FILME

1. Organizatorii au insistaT la conferinţa de presă pe vizionarea filmului de deschidere oficial, de vineri seara din Piaţa UnirIi, Wild Tales, o producţie argentiniană. Deci nu rataţi acest film.

2. Filmul Paris, Texas al celebrului regizor Wim Wenders, îl puteţi vedea pe 3 iunie, 20.30, la Casa de Cultură a Studenţilor în prezenţa actriţei Nastassja Kinski, o celebritare mondială a anilor 70-80, care va fi prezentă în sală.

3. Documentarele din cadrul Zilei HBO, cum ar fi Toto şi surorile lui şi Chuck Norris  vs Communism, filmat şi la Cluj, dar şi altele.

4. Trash, filmul de închidere al TIFF, pe 7 iunie, 21.45, în Piaţa Unirii, cu Martin Sheen pe afiş.

5. Filmele din secţiunea După 25 de ani, despre căderea comunismului şi moştenirea lui după 1989, secţiune în premieră la TIFF 2015. Peliculele recomandate sunt Dessau Dancers şi Pionerr Heroes.

6. Filmul despre Kurt Cobain, fostul solist al trupei grunge Nirvana, pe 30 mai, la Bonţida.

EducaTIFF_2

Evenimente de neratat

7. Spectacolul unic al companiei Compaigne des Quidams cu spectacolul unic FierS a Cheval, la Bonţida, Castelul Bannfy, sâmbătă, 30 mai, înainte de  pelicula despre Kurt Cobain.

8.Tot la Bannfy, francezii de la Zenzile vor acompania live documentarul Berlin: simfonia unui mare oraş (1927).

9. Pe 1 iunie, ora 21.00, Tabu, ultima capodoperă a lui F.W.Murnau, va fi acompaniată de Christine Ott, una din cele mai bune interprete de ondes martenot, la Casa de Cultură.

10.Escortata, filmat la Cluj de Michael Curtiz acum un secol, va fi, pe 2 iunie, însoţit de muzica orchestrei Operei Maghiare.

Menţiune specială

Cine-piscina ! Pe 1 iunie, de la ora 20.30,, în constume de baie, cu un cocktail în mână, spectatorii pot urmări din Piscina Club Moving al Hotelului Belvedere filmul Short Plays.

Programul complet al TIFF este AICI

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *