Vrei să pui în scenă un spectacol la Teatrul Maghiar? Înscrie-te la concursul dedicat tinerilor regizori !

Esenţial Teatru

Încă 9 zile pentru depunerea aplicațiilor la concursul dedicat tinerilor regizori.

30 iunie 2017 este data limită pentru depunerea aplicațiilor la concursul de proiecte dedicat tinerilor regizori organizat de către Teatrul Maghiar de Stat Cluj.

Candidaţii trebuie să depună un proiect detaliat de spectacol, de maxim 10 pagini, pentru o producție care trebuie realizată pe scena mare sau în Sala Studio a Teatrului Maghiar, cu actorii companiei. Proiectul câștigător va fi montat la Teatrul Maghiar în decursul următoarelor stagiuni.

Teatrul Maghiar de Stat Cluj își propune încurajarea colaborării cu noile generaţii de artiști. Prin acest concurs, se oferă tinerilor creatori aflaţi la început de carieră posibilitatea de a pune în scenă spectacole cu actorii teatrului, în condițiile unui teatru profesionist. Teatrul încurajează creaţiile originale, care contribuie la realizarea obiectivelor artistice ale trupei și sunt relevante din punctul de vedere al repertoriului.

Candidaţi:

Regizori mai tineri de 35 de ani care locuiesc şi lucrează în România, absolvenți sau studenți masteranzi la regie.

Condiţii de participare:

Candidaţii trebuie să depună un proiect detaliat de spectacol, de maxim 10 pagini dactilografiate și trebuie să aibă în vedere faptul că spectacolul trebuie realizat pe scena mare sau în Sala Studio a teatrului, cu actorii trupei.

Nu există condiţii privind genul sau tema spectacolului.

Primele trei proiecte considerate cele mai bune de către comisia de evaluare vor fi produse de către Teatrul Maghiar de Stat din Cluj în decursul următoarelor două-trei stagiuni.

Proiectul trebuie să conţină:

  • concepţia regizorală / proiectul de spectacol (inclusiv posibili colaboratori / distribuţie, spaţiul în care spectacolul ar urma să fie realizat ținând cont de parametrii tehnici ai acestuia)
  • curriculum vitae şi referinţe (dacă există)

 

Evaluarea proiectelor:

Proiectele vor fi evaluate de către conducerea Teatrului Maghiar de Stat din Cluj şi de un juriu desemnat de aceasta.

Publicarea rezultatelor: 15 septembrie 2017

 

Termen de depunere a proiectelor: 30 iunie 2017

Proiectele pot fi trimise până pe 30 iunie la adresa de e-mail zoltan.csep@huntheater.ro sau la adresa de corespondență: Teatrul Maghiar de Stat Cluj, Str. Emil Isac nr. 26-28, 400023 Cluj-Napoca. Vă rugăm să menționați pe plic: „Concurs pentru tineri regizori”.

Pentru informaţii suplimentare, vă rugăm să sunați la numărul de telefon 0742557857 sau să scrieți un mail la adresa menționată mai sus.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *