Volumul ”Istoria Reședinței Mitropolitane Ortodoxe Române din Cluj-Napoca”, lansare la Muzeul Mitropoliei

Categorii: Carte

În cadrul Serilor culturale, Arhiepiscopia Clujului organizează joi, 9 martie 2023, un eveniment cultural la Muzeul Mitropoliei Clujului, aflat la demisolul Catedralei Mitropolitane din Cluj-Napoca, începând cu ora 19.00, intitulat „File din istoria Eparhiei Clujului”. 

Cu acest prilej va fi lansat volumul Istoria Reședinței Mitropolitane Ortodoxe Române din Cluj-Napoca semnat de domnul Vasile Rojneac, doctor în teologie și arhivar al Arhiepiscopiei Clujului, care reliefează istoria acestui așezământ bisericesc emblematic pentru capitala culturală și spirituală a Transilvaniei.

La acest eveniment cultural vor lua cuvântul: Înaltpreasfințitul Părinte Andrei, Arhiepiscopul Vadului, Feleacului și Clujului, și Mitropolitul Clujului, Maramureșului și Sălajului, dr. Varga Attila, cercetător științific gradul II la Institutul de Istorie „George Barițiu” al Academiei Române din Cluj-Napoca, și pr. lect. univ. dr. Cosmin Cosmuța, cadru didactic la Facultatea de Teologie Ortodoxă din Cluj-Napoca. 

De asemenea, în cadrul serii va fi prezentat și Calendarul Renașterea 2023, un anuar publicat de editura Renașterea, care continuă Calendarul Eparhiei Ortodoxe a Clujului și Calendarul creștinului de lege răsăriteană, apărute în perioada interbelică.

Evenimentul editorial va fi completat cu un recital instrumental susținut de elevii Colegiului de Muzică „Sigismund Toduță” din Cluj-Napoca, Alexandru Filip la pian și Giulia-Maria Blenche la vioară, îndrumați de către prof. Ioana Irimia, prof. Diana Blaga și prof. corepetitor Meda Nemeti. 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *