VIDEO. Proaspăt lansată, noua carte de povestiri a Florinei Ilis despre pandemie

Carte

Scriitoarea clujeană Florina Ilis a lansat ieri, oficial, noul sa carte de povestiri, intitulată ”Pandemia veselă și tristă”, apărut la editura ieșeană Polirom.

Cartea de ficțiune se referă la pandemia Covid19 și este prima carte de povestiri scrisă de un  clujean despre această perioadă dificilă, tragică prin consecințe.

Cartea a fost lansată online,  miercuri seara, pe pagina oficială de Facebook a editurii Polirom, de  criticul Alex Goldiș și de Florina Ilis. Cei doi sunt colegi la Facultatea de Litere, unde Ilis predă șa catedra de literatură…japoneză.

Ilis pregătește și o continuare, un volum 2.

Romanul precedent al acesteia, Cartea Numerilor,  va fi tradus în franceză și lansat în Franța, a anunțat Olimpia Verger, traducătorul volumului, tot pe facebook, la secțiuna de comentarii a lansării online.

Florina Ilis s-a născut pe 26 august 1968. A absolvit Facultatea de Litere și Școala de Înalte Studii Postuniversitare la Universitatea Babeș-Bolyai. Lector dr. la Departamentul de Limbi și literaturi asiatice. A publicat romanele Coborîrea de pe cruce (2001), Chemarea lui Matei (2002),  Cruciada copiilor (2005 ), Cinci nori colorați pe cerul de răsărit (2006), Viețile paralele (2012). Multe din acestea au fost premiate.

Vă invităm să vizionați lansarea online a noului roman al Florinei Ilis:

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *