VIDEO Jean Michel Jarre vine la Cluj! Consiliul local a dublat suma alocată showului!

Muzica Special Spectacol

Veste mare pentru fanii muzicii electronice de calitate.

Marele artist Jean Michel Jarre  va concerta la Cluj, pe 11 noiembrie, la Sala Polivalentă, a confirmat astăzi, pentru Ziua de Cluj, Mircea Buteanu, de la Fundaţia Diesel.

Mă bucur că alocarea pentru concertul Jean Michel Jarre a fost dublată, mi-aţi dat o veste bună, din păcate este doar o mică parte din suma necesară pentru organizarea concertului, din calculele mele ar fi nevoie de 6.500 de spectatori în Sala Polivalentă ca să fim break-even, adică tanda pe manda. Suma aceasta garantează că concertul va avea loc, în 11 noiembrie”, a spus organizatorul de evenimente Mircea Buteanu, pentru Ziua de Cluj.

 

Concert-Jean-Michel-Jarre-la-Bucuresti---Concerte

Consiliul Local a dublat astăzi suma alocată showului artistului francez, după un amendament adus de penelista Ligia Bocşe, astfel că pentru concertul „Jean Michel Jarre-…” suma totală alocată este de 100.000 de lei.

O sumă mică ţinând cont de cheltuielile aferente unui astfel de show cu un mare nume al muzicii electronice.

Cine e Jean Michel Jarre ?

Jean-Michel André Jarre s-a născut pe 24 august 1948 în Franţa. Este un compozitor şi instrumentist,  considerat unul dintre pionierii muzicii electronice. Este cunoscut pentru concertele în aer liber cu spectatori în număr record, în care sunt folosite efecte laser şi artificii, unde spectacolul vizual profită de peisajele şi de arhitectura din împrejurimi. Se estimează că Jarre a vândut 80 de milioane de albume şi discuri single. A scos 19 albume de studio şi 12 live. Cele mai cunoscute sunt Équinoxe sau Oxygene.

 

27 thoughts on “VIDEO Jean Michel Jarre vine la Cluj! Consiliul local a dublat suma alocată showului!

 1. Am fost si la Sala Polivalenta la Bucuresti la primul concert Jarre in Romania cu Oxygene si a fost foarte bine! Nu toate concertele sale au avut bugetele de proiectii pe cladiri, lasere de puteri mari…. Toate astea costa si românul e mult mai zgîrcit cînd e vorba să se plătească spectacole grandioase. Nu cred că vor fi firme mari care să sponsorizeze, depinde și de politica organizatorilor. Unii iau puțini sponsori ca să nu facă concurență unor prieteni de pe afiș și atunci bugetul rămîne redus.

 2. Draga redactie si restul iubitorilor de Toto Cutugno si BoneyM. Jean Michel Jarre nu concerteaza in cutii de carton. Nu va mai contraziceti numai pentru ca v-au placut untoaldele si alte „concerte” la conserva. Nu este nici o problema daca sunteti prea tineri, aveti timp sa cresteti si nimeni nu va vrea raul. Mai potrivit mi s-ar parea o parcare de mall, o poiana un castel pentru ca efectele folosite la concertele lui nu vor primi niciodata autorizatie pentru indoor.

 3. Sa nu uitam ca sala polivalenta este o arena sportiva din constructie. Nu intruneste si nu va intruni particularitatile unei sali de auditie muzical.
  Muzica promovata si interpretata de Jean Michel Jarre are nevoie de un altfel de ambient muzical.

 4. Toată viața mi-am dorit sa îl văd live și acum nu îmi vine sa cred ca va veni la Cluj.
  Faptul ca nu este în voga nu înseamnă ca nu are mulțime de fani.
  Era mai bine pe stadion ca sa fie concertul ad3varat si sa faca show așa cum știe mai bine.

 5. In mod clar voi meeeerge! Dar ceva nu pusca! Cum dracu’, artistul asta care facea concerte grandioase de nu-i ajungea un oras (Paris, Londra, Beijing, Piramidele din Egipt etc.) va fi inghesuit in scumpa noastra Polivalenta? Ori e o gluma proasta si nu se va tine nici un concert, ori s-a ramolit atat de rau incat sa accepte asa ceva, ori, (mai sigur), va fi ceva „made in Cluj”, adica un pseudo Jean Michel Jarre…vreun inginer de sunet de-al artistului…

     1. Dragă redacție. Nu trebuie să fii ”în formă” ca să umpli un stadion. Fanii lui Jean Michel Jarre au ascultat muzica lui când erau tineri sau adulți, iar acum o re-ascultă cu plăcere ca adulți sau pensionari. Adică niște categorii care au venituri. Dacă Untold se adresează tinerilor, aceștia primesc bani de la părinți să meargă. Ori la JMJ vor să vină exact cei care sunt sursa de bani a tinerilor. Pariu ca dacă venea pe Cluj Arena vara, cu o promovare bună, ar fi umplut stadionul?

     2. da, fani. Nu toti sunt fani. Opinia dvs e tipica pentru un fan. Umplea pa dracu. Nu e sigur ca umple Polivalenta, nu vedeti ca dl Buteanu mizeaza pe 6500 de platitori de bilete, asta e enorm de greu. Sa speram ca lumea va cumpara bilete si va fi full.

   1. Nu e vorba daca e in voga sau nu ! Genul muzical al lui Jean Michel Jarre nu cred ca se va „invechi” vreodata ! Spectacolele grandioase au fost realizate cu anumite ocazii mai mult sau mai putin speciale,iar in rest Jean Michel Jarre a avut foarte multe concerte in sali chiar mai mici decat Polivalenta din Cluj . Eu insami am fost la 3 de astfel de „concerte-sala” si pot sa spun ca nu am plecat dezamagita ! Deci…abia astept sa-l revad si la Cluj !

    1. Jean Michel Jarre,va fi la moda si peste 100 de ani.Cui nu-i place ar face bine sa taca,sau sa mearga la un concert de manele si cu asta ,basta.Hai,pa ca
     am treaba.

  1. Am fost la Debrecen, la primul concert al unui turneu in Europa, la Jarre, si omul a pus la fel de mult suflet ca la un concert grandios. Sunt sigur ca si la Cluj va fi fantastic!

    1. Alo, redactia „clujulcultural.ro”!
     Cu asemenea vocabular si aitudine ar trebui sa va fie rusine sa mai rostiti vreodata cuvantul cultura.

  2. Cat de fraier poti sa fii sa nu gandesti ca JMJ canta si produce muzica din ’76 ? Pe langa faptul asta esti si rautacios alaturi de bucuria clujenilor. Nu-ti place … e simplu … nu veni … ramai acasa si asculta muzica la casti …

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *