VIDEO. Filmul ”Grota”, laureat cu Premiul Special al Juriului la Festivalul de la Veneţia, în 2021, intră cinematografe

Categorii: A 7-a

Filmul recompensat cu Premiul Special al Juriului la Festivalul de Film de la Veneţia 2021, „Grota”/”Il buco”, regia Michelangelo Frammartino, va putea fi văzut în cinematografele din România începând de vineri, informează un comunicat transmis de Independenţa Film.

Povestea din „Grota” reface traseul descoperirii şi cartografierii Abisului Bifurto şi are la bază povestea reală a echipei originale de speologi, iar interpreţii personajelor din „Grota” sunt la rândul lor speologi. Renato Berta, directorul de imagine multiplu premiat de-a lungul carierei, a utilizat cabluri de fibră optică pentru a manevra echipamentul de filmare din afara peşterii, se mai arată în comunicat.

Potrivit sursei citate, Michelangelo Frammartino a descoperit Abisul Bifurto în timp ce filma în Calabria „Le Quattro Volte”, cel de-al doilea lungmetraj al său, cunoscându-l în 2016 chiar pe speologul care a condus expediţia de explorare din anii ’60.

„Grota”/”Il buco” va rula în Bucureşti (Cinema „Elvire Popesco”, Cinema Europa, Hollywood Multiplex, Cinema Muzeul Ţăranului, Cinema Union), Cluj (Cinema Victoria), Galaţi (Cinema „Ioan Manole”), Iaşi (Cinema Ateneu), Lugoj (Cinema „Bela Lugosi”), Sfântu Gheorghe (Cityplex), Sibiu (Cinema „Ion Besoiu”) şi alte cinematografe care vor fi anunţate în programul proiecţiilor.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.