VIDEO. Celalalte Cuvinte ale rockului se spun de 40 de ani

Actualitate Cooltura

Un concert aniversar de mare succes a avut loc ieri la Hardward Pub. Protagonistă a fost trupa timișoreană Celelalte Cuvinte, o veterană a genului, care a aniversat de 1 mai muncitoresc 40 de ani de activitate pe scena muzicală.

Hardward Pub a fost plin de fani ai trupei, atât veterani cât și mai tineri, din generația millenială. Showul a fost unul puternic. Există și schimbări de componență, Marius Pop, fiul solistului vocal și chitaristului Călin Pop a intrat în trupă dar a părăsit grupul claviaturistul Tiberiu Pop. Acum Cuvintele sună mai metal, probabil și de la energia dată de tânărul Marius Pop.

Lansată în anii 80, trupa Celelalte Cuvinte s-a lipit de sufletul fanilor nu doar datorită metaforelor și muzicalității deosebite, ca în „Iarbă prin păr”, „Un sfârșit e un început” sau „Fără cuvinte”, (în care un aport semnificativ îl are și talentul de actor al lui Florian Pittiș), dar și pentru unicele solo-uri de chitară și tobe într-un pur heavy metal ca în „Se lasă rău”.

Prin albumul „Ispita”, orădenii de la Celelalte Cuvinte pare că i-au împăcat și pe fanii care îi iubeau pentru poezia deosebită din melodiile mai vechi, dar și pe rockerii înverșunați, obișnuiți să facă pogo pe piesele de pe albumul „Armaghedon”.

Celelalte Cuvinte cântă despre dor, emoții și dureri adevărate, în interpretări unice și cu timbrul inconfundabil al vocii lui Călin Pop, stârnind amintiri de neuitat în sufletul fanilor de altădată, care o considera „cea mai originală și cea mai tare trupă de rock românească”!

Finalul concertului de două ore a adus trei bisuri într-o atmosferă incandescentă. Un final meritat pentru o trupă care ține încă sus steagul rockului românesc!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *