VIDEO Cannes 2017: Filmul ”The Square”, de Ruben Ostlund, a câştigat trofeul Palme d’Or

A 7-a Actualitate

Lungmetrajul ”The Square”, regizat de Ruben Ostlund, a câştigat trofeul Palme d’Or, la cea de-a 70-a ediţie a Festivalului de Film de la Cannes.

Filmul ”The Square” al lui Ostlund este unul dintre cele 19 lungmetraje care au fost selectate în competiţia oficială a ediţiei de anul acesta a festivalului, ultimul adăugat listei selecţiei, informează News.ro

În competiţia oficială din acest an a Festivalului de Film de la Cannes au fost proiectate lungmetraje din ţări precum Franţa, Germania, Irlanda, Rusia, Coreea şi Statele Unite.

 

Între regizorii care au concurat anul acesta pentru trofeul Palme d Or se numără Fatih Akin, Robin Campillo, Sofia Coppola, Jacques Doillon, Michael Haneke şi Yorgos Lanthimos.

În filmul ”The Square”, actorul Claes Bang interpretează rolul unui bărbat divorţat, tată a doi copii, care lucrează într-un muzeu, unde pregăteşte o expoziţie. Mai multe întâmplări neprevăzute îl duc pe el, dar şi muzeul în mijlocul unei crize.

”Am vrut ca oamenii să râdă. Să râdă şi să fie înspăimântaţi, în acelaşi timp”, a spus înaintea galei regizorul Ruben Ostlund. Actorul Claes Bang a completat: ”Reacţiile publicului au fost uimitoare”.

A 70-a ediţie a Festivalului de Film de la Cannes a avut loc în perioada 17 – 28 mai.

Actorul american Will Smith, regizorul sud-coreean Park Chan-wook, regizoarea germană Maren Ade, regizorul italian Paolo Sorrentino, actriţa americană Jessica Chastain, actriţa chineză Fan Bingbing, actriţa franceză Agnès Jaoui şi compozitorul francez Gabriel Yared au fosrmat juriul celei de-a 70-a ediţii a Festivalului de Film de la Cannes, care a fost prezidat de cineastul spaniol Pedro Almodóvar.

”Fiecare şi-a susţinut părerile, dar a fost democratic”, a spus Pedro Almodóvar pe covorul roşu, înainte de gala de închidere. Actriţa Jessica Chastain a declarat că fiecare film a fost ”special”, iar Agnès Jaoui a afirmat că totul a mers bine şi că peliculele i-au inspirat pe membrii juriului. De cealaltă parte, Will Smith s-a rezumat la a afirma: ”Spectaculos!”.

Cu ocazia celei de-a 70-a aniversări, organizatorii Festivalului de Film de la Cannes au propus mai multe evenimente speciale: o seară-omagiu regizorului André Téchiné, ce a inclus prezentarea celui mai recent film al său, ”Nos Années Folles”, un cine-concert de Tony Gatlif, ce a constat în proiecţia producţiei ”DJAM”, la Cinéma de la Plage din Cannes, şi o gală care a marcat a 70-a ediţie a Festivalului de la Cannes, în prezenţa mai multor laureaţi ai trofeului Palme d’Or.

În 2016, lungmetrajul ”I, Daniel Blake”, regizat de cineastul britanic Ken Loach, a câştigat trofeul Palme d’Or.

viewscnt

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *