Victor Rebengiuc, rol principal în „Câinele japonez”

Categorii: A 7-a

„Câinele Japonez”, debutul în lungmetraj al regizorului Tudor Cristian Jurgiu, a fost selectat în secţiunea New Directors a Festivalului Internaţional de Film de la San Sebastian, care va avea loc între 20 şi 28 septembrie, informează un comunicat remis Mediafax.ro.

Organizat pentru prima oară în 1953, cea de-a 61-a ediţie Festivalului de Film de la San Sebastian este unul dintre cele mai importante evenimente cinematografice din lume. De-a lungul timpului, aici au fost difuzate în premieră filme precum „Ameţeala/ Vertigo”, în regia lui Alfred Hitchcock, „Melinda şi Melinda/ Melinda and Melinda”, de Woody Allen, şi „Războiul Stelelor/ Star Wars”.

„Câinele Japonez” se află în cursa pentru premiul secţiunii New Directors, destinat regizorilor aflaţi la primul sau la cel de-al doilea lungmetraj din carieră. Premiul este stabilit de un juriu internaţional şi constă în suma de 50.000 de euro, acordată regizorului şi distribuitorului spaniol al filmului.

Lungmetrajul lui Tudor Cristian Jurgiu spune povestea emoţionantă a reconcilierii dintre un tată şi fiul lui, plecat de ani mulţi din ţară.

Filmul marchează revenirea lui Victor Rebengiuc într-un rol principal pe marele ecran. Alături de Rebengiuc, din distribuţia filmului mai fac parte actorii Şerban Pavlu, Kana Hashimoto, Ioana Abur, Constantin Drăgănescu, Alexandrina Halic şi Laurenţiu Lazăr.

Tudor Cristian Jurgiu a absolvit UNATC, secţia Regie de film şi TV, în 2009. În 2009, acesta a realizat scurtmetrajul „Nunta lui Oli”, produs tot de Libra Film, care i-a adus numeroase premii, cum ar fi cel pentru cel mai bun scurtmetraj la Festivalul de la Leeds, cel mai bun film românesc la Festivalul NexT 2009, cel mai bun scurtmetraj la Festivalul Anonimul 2009 şi Gopo pentru cel mai bun scurtmetraj al anului. Cel mai recent scurtmetraj, „În acvariu”, a obţinut premiul al treilea la secţiunea Cinefondation a Festivalului de Film de la Cannes 2013.

„Câinele Japonez” este o producţie Libra Film, realizată cu sprijinul Centrului Naţional al Cinematografiei, HBO România şi Programului MEDIA al Uniunii Europene.

Scenariul original al filmului este semnat de Ioan Antoci şi a obţinut premiul Krzysztof Kieslowski în programul ScriptEast 2009. Înainte de această distincţie, Ioan Antoci a câştigat, în anul 2008, şi premiul HBO pentru cel mai bun scenariu de lungmetraj, la Concursul Naţional de Scenarii organizat de HBO România în parteneriat cu TIFF.

Tudor Giurgiu este producătorul filmului, Bogdan Crăciun este producător executiv, Andrei Butică este directorul de imagine, în timp ce montajul este realizat de Dragoş Apetri. Filmul este deja precumpărat pentru distribuţia internaţională de compania germană M-Appeal şi va fi lansat în cinematografele din România pe 18 octombrie, de Transilvania Film.

Tot la Festivalul de la San Sebastian, în competiţia oficială va fi prezentat „Cannibal”, de Manuel Martin Cuenca, o coproducţie Spania-România-Franţa-Rusia. Avându-i în distribuţie pe Antonio de la Torre şi Olimpia Melinte, filmul prezintă strania poveste de dragoste dintre un croitor respectat din Granada, altfel un canibal fără scrupule, şi două surori gemene.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Ultimele știri