„Valul Negru„, o altfel de istorie a Orientului Mijlociu

Categorii: Carte

Valul negru. Arabia Saudită, Iran şi rivalitatea de patruzeci de ani care a destrămat cultura, religia şi memoria colectivă în Orientul Mijlociu este cea mai recentă carte a jurnalistei Kim Ghattas, publicată la Editura Humanitas.

„Kim Ghattas povesteşte ultimii 40 de ani de istorie ai Orientului Mijlociu folosind suspansul, documentele, observaţia directă, investigaţia jurnalistică. E mai mult decât o Şeherezadă modernă bine documentată, e o scriitoare plină de farmec, o jurnalistă care a strâns ani de zile informaţii de tot felul despre o lume care se scufundă şi se repliază periodic, de fiecare dată într-o mare de sânge. Dincolo de violenţe, autoarea ne pune faţă în faţă cu personaje bine construite, care au zguduit din umbră, de pe eşafod sau de pe scenă nu doar Orientul Mijlociu, ci şi Occidentul.“, explică Sabina Fati, autoarea bestsellerului Singură pe Drumul Mătăsii.

„Kim Ghattas zugrăveşte portretele tulburătoare ale zeloţilor ucigaşi, alături de cele ale reformiştilor care au propovăduit moderaţia până când au fost exilaţi sau asasinaţi. O felie de istorie contemporană, extraordinar de bine documentată şi scrisă cu rafinament.“, a scris și de The Wall Street Journal.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.