Val de premiere la Opera Română: Werther, transmis în Piaţa Unirii, recviem de Ziua Morţilor şi gală de 1 Decembrie

Categorii: Actualitate, Operă

De la spectacol de prezentare a stagiunii la recviem cu muzică românească, de la Boema şi Bal Mascat la un final de stagiune care se anunţă grandios, open air, cu Nabucco, toate acestea sunt proiecte şi premiere la care fanii Operei clujene vor putea să se delecteze.

Premierele au fost anunţate de directorul Florin Estefan însoţit la întâlnirea cu presa de noua lui echipa.

Opera are un nou dirijor angajat,  Gabriel  Bebeşelea, adus de la Bucureşti, dar care are şi alte colaborări cu orchestre diverse din ţară, inclusiv cu Filarmonica de la Sibiu.

Estefan a prezentat premierele din stagiunea care începe oficial pe 4 octombrie.

„În primul rând avem, spectacolul de deschidere, de sâmbătă, 12 septembrie. Dacă plouă, aşa cum se arată, vom intra în sală dar vom transmite pe leduri, afară. Asta e cu ajutorul lui Matei Miko, el se ocupă de scenă, lumini, sonorizare.  Apoi, premiera Werther, pe 4 octombrie, transmis pe ecrane mari tip led în Piaţa Unirii în cadrul Festivalului Economiei Germane. De Ziua Morţilor, 1 noiembrie, vom avea un recviem superb, muzică românească de Martin Negrea, pe 15 noiembrie ieşitm cu Boema, dar în altă regie, mai tinerească şi cu Anita Hartig solistă. De Ziua Naţională, 1 decembrie, e obligaţia noastră ca instituţie, o să avem o Gală de muzică românească, posibil să participe şi Gheorghe Turda, absolvent de Gh. Dima, pe 7 decembrie avem Bal Mascat apoi o să avem Evgheni Oneghin. Închiderea de stagiune, în vara lui 2016 va fi cu cu Nabucco, dar cu o punere în scenă cu totul nouă”, a explicat Estefan.

estefab
Noua echipă de la Opera Română are mult de lucru

Baletul merge în China

Ansamblul de balet însoţit de solişti ai Operei, din care face parte Estefan va pleca în această săpămâna în China, cu  spectacolul „Lacul Lebedelor”, alături de orchestra privată Bucharest Symphonic Orchestra.

„Ne vor rămâne decorurile şi mai fac şi balerinii un ban în plus, că şi aşa au salarii de mizerie. Dar vom rămâne cu decorurile, pe care le face chinezii şi aşa vom pune spectacolul în scenă şi la Cluj” a recunoscut directorul Operei.

2 răspunsuri

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Ultimele știri