Închiderea stagiunii la Teatrul Maghiar de Stat a fost însoţită de un moment de sărbătoare: împlinirea a 100 de spectacole cu Unchiul Vania de A.P. Cehov, pus în scenă de regizorul Andrei Şerban.

„Foarte rar se întâmplă ca un spectacol al unui teatru din provincie să ajungă la o sută de reprezentaţii. În cei 25 ani de când sunt director, doar Cântăreța cheală de Eugéne Ionesco a ajuns la acest număr. Unchiul Vania s-a jucat timp de şase stagiuni cu casa închisă. Reuşita s-a datorat unui moment de inspirație, cel al întâlnirii dintre regizorul Andrei Şerban și actorii Teatrului. Împreună au creat un spectacol unic.”

a precizat Gábor Tompa, directorul general al  Teatrului Maghiar, care i-a felicitat pe actorii din distribuţie pentru că au înscris acest spectacol în cartea de aur a istoriei teatrului.

După cele 100 de reprezentaţii, în viaţa spectacolului „Unchiul Vania” se va produce o schimbare; din motive de sănătate, actorul András Hatházi nu va mai juca rolul principal, iar în locul lui va fi distribuit actorului Gábor Viola.

În 26 iunie, la Teatrul Maghiar de Stat Cluj, a avut loc închiderea oficială a stagiunii cu numărul 220. Cu această ocazie, Gábor Tompa, le-a mulţumit membrilor companiei pentru efortul depus şi a menţionat punctele importante ale acestui an teatral. „A fost o stagiune plină de evenimente, în care, pe lângă premierele de o excepţională performanţă artistică, a avut loc şi cea mai reuşită ediţie a Festivalului Internaţional de Teatru INTERFERENŢE. Acesta a avut un program bine conturat, spectacole de calitate, un public foarte activ la dezbaterile de după reprezentaţii, săli în permanenţă pline şi o implicare accentuată a presei. În acelaşi timp, prezenţele producţiilor noastre la festivaluri din străinătate au fost prezentate cu succes.”

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *