„Un om la locul lui”, debutul în lungmetraj al lui Hadrian Marcu, la San Sebastián

A 7-a

„Un om la locul lui”, debutul în lungmetraj al regizorului Hadrian Marcu, a fost selectat în competiţia New Directors a celei de-a 66-a ediţii a Festivalului de Film de la San Sebastián, care va avea loc în perioada 21 – 29 septembrie, conform News.ro.

Filmul românesc care îl are în rol principal pe Bogdan Dumitrache se numără între primele 13 anunţate de organizatori. Alături de pelicula „Un om la locul lui” au mai fost alese, între altele, producţii din Spania, Argentina, Elveţia şi Danemarca.

Ele vor concura pentru premiul Kutxabank în valoare de 50.000 de euro. Secţiunea New Directors este dedicată regizorilor aflaţi la primul şi/sau al doilea lungmetraj.

Filmele care sunt incluse în această secţiune candidează şi pentru Premio de la Juventud, acordat de un juriu format din 300 de tineri studenţi cu vârste cuprinse între 18 şi 25 de ani.
 

România a fost reprezentată anul trecut de două lungmetraje în competiţia oficială a festivalului: „Soldaţii. Poveste din Ferentari”, debutul în lungmetraj al regizoareai Ivana Mladenovic, şi „Pororoca”, al treilea lungmetraj regizat de Constantin Popescu, ambele bucurându-se de aprecierea presei de specialitate.

Bogdan Dumitrache a primit premiul categoriei „cel mai bun actor” a Festivalului de Film de la San Sebastián pentru rolul din pelicula „Pororoca”, de Constantin Popescu. 

„Soldaţii. Poveste din Ferentari” a primit o menţiune specială din partea juriului celei de 18-a ediţii a Premios Sebastiane, secţiune a Festivalului de Film de la San Sebastián, care este dedicată filmelor LGBTI.

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *