Un film superb cu Monica Bellucci de 8 martie la Cinema Arta

Categorii: A 7-a
Etichete: arta, Cluj, Film

Unul din cele mai frumoase filme cu Monica Bellucci în prim plan va fi proiectat de 8 Martie la Cinema Arta, informează instituția.

Este vorba de pelicula din 2000, Malena, regia Giuseppe Tornatore.

Malena este cea mai frumoasă femeie din Castelcuto, un sătuc sicilian oarecare. Ea a venit de curând aici și cum soțul ei este plecat pe front, orice pas pe care îl face prin sat este urmărit cu ochi pofticioși de bărbați și cu invidie de femei. O armată de puștani pe biciclete o urmăresc peste tot, doar ca să se holbeze la nurul ei. Printre acești băieți este și Renato Amoroso, un adolescent de 13 ani cu o imaginație bogată care își transformă dorința într-o adevărată obsesie.

Inspirat de poveștile de dragoste văzute la cinema, Renato devine umbra Malenei, un mic spion care îi urmărește îndeaproape senzualele mișcări. Cele mai banale momente din viață primesc conotații erotice din partea băiatului. Părinții lui încearcă prin toate mijloacele să-l scape de acest comportament „păcătos” și „nesănătos” – îi astupă ferestrele, îl duc la preot, la exorcist, chiar și la o prostituată, dar Renato își continuă veghea voyeuristică asupra Malenei. El devine martor la întorsătura pe care o ia soarta femeii atunci când rămâne văduvă și devine obiectul dorinței, geloziei și mâniei întregului sat.

După ce Malena este dezmoștenită de tatăl ei, târâtă în tribunal și lăsată fără niciun ban, Renato găsește curajul de a acționa, de a-și asuma responsabilitatea și de a o ajuta pe Malena într-un mod cu totul neașteptat.

Malena este o fabulă emoționantă despre puterea imaginației și pericolele maturizării. Tornatore vorbește despre adolescență, despre frumusețe, sexualitate, răzbunare, nebunia războiului și dorința de romantism care deschid ochii unui copil către înțelegerea dragostei și responsabilității.

‍Filmul a fost selectat de Lou Eros, barista la ARTA Café. De ce acest film?

‍❝Am ales Malena dintr-un prim impuls. A fost marea mea enigmă câțiva ani ai copilăriei. Mă intriga obsesiv, în special după ce mi s-a comunicat clar că NU am voie să îl vizionez. Mă gândeam, cine știe ce nebunii nebune înnebunitoare nemaivăzute nemaipomenite se ascund acolo. Mi-am acceptat condiția o perioadă, dar, într-o zi, la 11 ani, am rămas singură acasă. Îmi pompa adrenalina prin vene, cu tahicardie, respirat greu și transpirații reci, știam că urma să comit marele interzis. Și-am văzut Malena! Pentru copilul ce urma, cândva, să devină femeie a fost complex, senzual, dureros, dar necesar. A trezit teamă de a crește, de încadrare și de «predestin». Pe bună dreptate.❞, spune Lou, .

Programul complet al proiecțiilor este AICI

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *