TVR Cultural va emite din nou după 10 ani de întrerupere

Categorii: Actualitate

Consiliul Naţional al Audiovizualului a aprobat marţi, în unanimitate, acordarea licenţei pentru difuzarea pe satelit şi în sistem digital terestru a postului de televiziune TVR Cultural.

TVR Cultural îşi propune să devină o platformă pentru promovarea valorilor culturale şi spirituale fundamentale, precum şi a creatorilor români. Dinamica şi realităţile mediului culturale vor face din acest canal al TVR purtătorul de mesaj al oamenilor de cultură şi al artiştilor autohtoni, dar şi al instituţiilor de specialitate din România.

Totodată, TVR Cultural va prezenta publicului din România informaţii la zi şi mari evenimente culturale europene şi internaţionale.

„TVR va face mai mult pentru cultura românească, vom îmbina respectul pentru creaţiile clasice, de patrimoniu, cu deschiderea spre proiectele moderne, actuale, vom oferi spaţiu de expresie pentru un dialog viu, profund între oamenii de cultură şi artiştii din generaţii diverse”, a declarat Dan-Cristian Turturică, PDG al SRTv.Emisia postului TVR Cultural va fi reluată până la finalul acestui an.

TVR Cultural a fost lansat în anul 2002, fiind şi la acel moment singurul post TV din România cu profil exclusiv cultural. Emisia canalului a fost suspendată pe 15 septembrie 2012.

Reînfiinţarea canalelor TVR Info şi TVR Cultural a fost aprobată de Consiliul de Administraţie al SRTv, în şedinţa din 9 februarie 2022.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.