Tururile ghidate „Re-descoperim Clujul” la final. Asociația Vechiul Cluj premiează participanții cu un ghid al Clujului

Categorii: Clio, Special

Tururile ghidate prin Cluj, derulate de Asociația Vechiul Cluj în această vară sub titulatura „Re-descoperim Clujul„, tururi de mare succes, au ajuns la final.

Sute de clujeni au putut asculta informații istorice de primă mână  în timp ce vizitau comori arhitectonice și istorice ale Clujului, multe neștiute până acum de participanți.

Siteul Clujulcultural.ro a fost partener media al acestui proiect. Au avut loc șase tururi ample prin Cluj și implicit prin istoria Clujului sub îndrumarea și ghidajului profesorului Vladimir Bogoslavlievici, un cunoscutor extraordinar al Clujului, profesor la Colegiul George Barițiu.

14089306_534322270112015_9168151487186252725_n
Cea mai veche poartă din Cluj

Articole dedicate acestor tururi puteți citi AICI și AICI.

Ghid al tururilor pentru participanți!

Surpriza abia acum vine! Asociația Vechiul Cluj a decis ca participanții la tururi să primească gratuit un Ghid al Clujului și al acestor tururi!

Acesta se află aproape de finalizare și va fi lansată oficial. Informații despre lansare vor fi publicate pe pagina de Facebook Vechiul Cluj. 

DSC_1156

Povești despre Cluj

O altă inițiativă a Asociației Vechiul Cluj, și aceasta susținută de primărie, sunt conferințele Povești despre Cluj, aflata la a treia ediție. Ultima a avut loc recent, s-a intitulat Memoria Monumentelor și au participat la ea specialiști în istoria Clujului: istoricii Tudor Sălăgean, Varga Attila, Carmen Florescu dar și specialistul în automobilele de altădată,  dr. Dan Sorin Popescu, președintele filialei Cluj a Retromobil România.

100_2034
Carmen Florescu a prezentat castelele eclectice ale Clujului

Discuțiile au avut loc la Casa Vega de la Teatrul Național.

O relatare de la o întâlnire anterioară puteți citi AICI

Despre marele arhitect Pakey Lajos, cel care a construit Conti și multe alte clădiri importante din Cluj a vorbit istoricul Varga Attilla.

bun
Conferențiarul universitar Varga Attilla

Asociația va continua și în această toamnă conferințele pe teme de istoria Clujului. De asemena va fi lansat volumul al doilea din cartea Povești despre Cluj cu articol extrem de interesante despre orașul nostru.

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *