„Trei Schimburi de vară”, serie de evenimente culturale la Fabrica de Pensule

Categorii: Esenţial
Vara începe la Fabrica de Pensule cu zile pline de evenimente! În perioada 24 – 27 mai are loc o nouă serie Trei Schimburi.
 
Prin Trei Schimburi se  lansează vernisaje, discuții cu artiștii, tururi ghidate în expoziții, spectacole, performance, ateliere pentru copii, muzică și voie bună. Trei Schimburi este un eveniment deschis, care are loc de două ori pe an și concentrează diferite activități pe parcursul mai multor zile.

Joi, 24 mai, începând cu ora 19:00, vă invităm la vernisajele a patru noi expoziții în spațiileLateral ArtSpaceRaftPilot și CoPilot.
 
Lateral ArtSpace vă invită în perioada 24 mai – 30 iunie la prima expoziție solo în Cluj a artistei românce stabilite în Berlin, Ana Botezatu. Expoziția#nosundaymorningwithoutcartoons ne reamintește de curiozitatea, fascinația, bucuria încântătoare și chiar de tristețea și fricile copilăriei.
 
Raft, spațiul de artă contemporană în toate formele agreate, în parteneriat cu Lateral ArtSpace, oferă ocazia de a vedea o instalație site-specific a Anei Botezatu, în conexiune cu prima expoziție personală a acesteia la Cluj. Sneak Peek prezintă o serie de lucrări recente. Expoziția poate fi vizitată în perioada 24 mai – 30 iunie.
 
Spațiile de proiect ale Fabricii de Pensule, Pilot și CoPilot, găzduiesc două expoziții. Spațiul CoPilot de la etajul 1 propune în perioada 24 mai – 30 iunie expoziția Alinei Andrei I’d rather not think about it. Lucrările din acest proiect sunt răspunsuri la aşteptările pe care le are societatea de la noi şi faţă de ratarea acestor deziderate.

Spațiul Pilot de la parter găzduiește în această perioadă Worse is betterÎn expoziția sa personală, Lucian Indrei prezintă fragmente din existența sa, proiecții de evenimente, stări de spirit sau chiar reverberații fără rost, deoarece viața nu are întotdeauna sens. Expoziția poate fi vizitată în perioada 24 mai – 30 iunie.

Joi, începând cu ora 19:00, cei mici sunt așteptați la Kids Corner – locul de joacă pentru copii, cât timp părinții participă la vernisaje.
 
De la ora 19:30 va avea loc If a Tree Were to Fall, performance susținut de artiștii Ötvös Kinga și Adrian Ganea în cadrul laboratorului de cercetare interdisciplinară Reciproc Performativ, proiect al Asociației Colectiv A. Împrumutând mecanisme folosite în jocurile video, artiștii au creat un simulator capabil de a articula mișcări în mod autonom, o entitate digitală căreia i-au atribuit un corp humanoid și care asimilează informații pe care le redă sau la care răspunde după propria voință.
 
Noaptea de joi se încheie cu o petrecere susținută de Bogdan Rakolcza și Andrei Puiu.

Vineri, 25 mai, de la ora 18:30 ne întâlnim cu artiștii. Vă invităm la un tur ghidat, servim o bere și vizităm cele patru noi expoziții împreună cu artiștii Alina Andrei, Ana Botezatu și Lucian Indrei, care îți vor prezenta propriile proiecte și vor vorbi despre arta și practica lor. După turul expozițiilor, îi întâlnim și pe Ötvös Kinga și Adrian Ganea, care vor prezenta performance-ul If a Tree Were to Fall.

Zilele de sâmbătă și duminică sunt dedicate copiilor. În cadrul evenimentului Weekend la Castel din cadrul TIFF, ARTbecedar se mută la Bonțida. Astfel, în intervalul 13:00 – 16:00 cei mici vor avea parte de activități creative, facilitate de către artiști din comunitatea Fabricii de Pensule.

În fiecare zi în perioada 26 mai – 3 iunie (exceptând ziua de luni), vom organiza tururi ghidate ale expozițiilor: de la ora 16:00 în engleză și de la 18:00 în română. Participarea este gratuită, pe bază de înscriere.

De la ora 20:00 publicul este invitat sâmbătă și duminică la spectacolul CRUD care vorbește într-o manieră modernă despre trăirile tinerilor din România ultimilor 100 de ani.Crud este alcătuit din patru tablouri create în urma unei documentări istorice a echipei de creație asupra a patru încercări ale tinerilor ultimului secol, încercări recurente care se regăsesc și în societatea zilelor noastre.

Expozițiile pot fi vizitate în cadrul programului: de marți până sâmbătă, între orele 15:00 – 19:00.

Evenimentele din cadrul Trei Schimburi sunt realizate cu sprijinul Primăriei și Consiliului Local Cluj-Napoca și co-finanțate de Administrația Fondului Cultural Național.
 
Program complet:
 
? JOI 24 mai | 19:00 – 01:00
 
19:00 VERNISAJE
◐ Ana Botezatu #nosundaymorningwithoutcartoons @ Lateral ArtSpace, etajul 1
◑ Sneak Peek | Ana Botezatu @ Raft, etajul 1
◒ I’d rather not think about it | Alina Andrei @ CoPilot, etajul 1
◓ Worse is better | Lucian Indrei @ Pilot, parter
 
19:00 KIDS CORNER @ sala Studio, etajul 1
loc de joacă pentru copii, cât timp părinții participă la vernisaje (program: 19:00 – 21:00)
 
19:30 If a Tree Were to Fall @ sala RAP, parter
performance susținut de artiștii Ötvös Kinga și Adrian Ganea în cadrul laboratorului de cercetare interdisciplinară Reciproc Performativ
 
22:00 PARTY | bar, etajul 1
cu Bogdan Rakolcza și Andrei Puiu
 
Food
Pizza Hai Hui
 
Drinks


 

VINERI 25 mai | 18:30 – 20:00
 
18:30 Meet the artists @ bar, etajul 1
Hai la o bere cu artiștii care au creat noile expoziții și performance-ul ‘If a Tree Were to Fall
 

SÂMBĂTĂ 26 mai | 13:00 – 22:00
 
13:00 – 16:00 ARTbecedar @ Bonțida în cadrul TIFF
activități creative dedicate copiilor, facilitate de către artiști din comunitatea Fabricii de Pensule
 
16:00 Tururi ghidate în expoziții | Guided tours in exhibitions – engleză
înscrie-te aici: https://goo.gl/forms/3hc08fZwYr6K9Mby1
 
18:00 Tururi ghidate în expoziții | Guided tours in exhibitions – română
înscrie-te aici: https://goo.gl/forms/3hc08fZwYr6K9Mby1
 
20:00 CRUD @ sala Studio, etajul 1
Crud este un spectacol care vorbește într-o manieră modernă despre trăirile tinerilor din România ultimilor 100 de ani.
 
 
DUMINICĂ 27 mai | 13:00 – 22:00
 
13:00 – 16:00 ARTbecedar @ Bonțida în cadrul TIFF
activități creative dedicate copiilor, facilitate de către artiști din comunitatea Fabricii de Pensule
 
15:00 – 19:00 Garage Sale 
haine, pantofi, accesorii, obiecte
 
16:00 Tururi ghidate în expoziții | Guided tours in exhibitions – engleză
înscrie-te aici: https://goo.gl/forms/3hc08fZwYr6K9Mby1
 
18:00 Tururi ghidate în expoziții | Guided tours in exhibitions – română
înscrie-te aici: https://goo.gl/forms/3hc08fZwYr6K9Mby1
 
20:00 CRUD @ sala Studio, etajul 1
Crud este un spectacol care vorbește într-o manieră modernă despre trăirile tinerilor din România ultimilor 100 de ani.

Pentru mai multe detalii: www.fabricadepensule.ro
https://www.facebook.com/fabricadepensule       

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.