Tragedia de la #Colectiv în 24 de fotografii impresionante în expoziția „Angels”

Categorii: Special, Vizual

Fotografii emoționante cu una din victimele tragediei de la Colectiv, arhitecta Tedy Ursuleanu, au fost în această seară expuse la Casa Photo România, pe strada Emil Racoviță 37, în cadrul expoziției intitulate Angels. Totul într-o casă veche, interbelică, absolut superbă.

_dsc0003

Superbă e și expoziția deși are un subiect tragic. Tragedia de la #Colectiv  și unul din supraviețuitori.

_dsc0019

La 6 ani de la ultima sa lansare de proiect, fotograful Alex Csiki a reuşit să dea naştere, cu sprijinul Nikoniști, unui nou proiect plin de substanţă şi cu un puternic impact emoţional. Pentru „Angels”, artistul s-a lăsat inspirat de Tedy Ursuleanu, supravieţuitoare a infernului serii de 30 octombrie 2015 din clubul Colectiv, incendiu ce a răpit 64 de suflete şi a mutilat alte peste 100 de vieţi. Numele proiectului nu este întâmplător. Tedy este cel mai bun exemplu de luptătoare autentică, trecând cu fruntea sus şi zâmbind prin momente de neimaginat pentru a duce o viaţă normală din nou.

_dsc0005

“Pielea topindu-se ca o peliculă subţire de ceară, mirosul de carne arsă, fumul negru acoperindu-ne chipurile, părul arzând mocnit în îmbrăţisarea focului, strigăte de durere şi disperare. Acestea sunt amintirile mele dintr-o seară de vineri, concertul la care mi-am văzut pentru ultima oară o parte din prieteni. M-am trezit într-un spital, după o lună şi jumătate, cu degetele amputate, în incapacitatea de a vorbi, hrănită artificial, cu arsuri de gradul 2B si 3, pe 45% din suprafaţa corpului.

_dsc0017

În total peste 3 luni de spitalizare, numeroase operaţii de amputaţie, plastie şi reconstrucţie, sute de ore de kinetoterapie pentru a-mi putea recăpăta mobilitatea braţelor şi a capului, în încercarea de a duce o viaţă cât mai aproape de normal, dar nimic din toate astea nu doare mai tare ca amintirea zilei de 30 octombrie”, a spus Tedy Ursuleanu.

La Casa Photo România sunt expuse 24 de lucrări semnate de Alex Csiki, fotografii printate în format mare. Toate lucrările vor fi însoţite de certificat de unicitate, fiecare lucrare din cele 24 fiind creată într-un singur exemplar şi semnată de catre artist. Un album în format mic cu toate lucrărileeste pus în vanzare pentru public la prețul piperat de 75 de lei._dsc0004Expoziția poate fi văzută până în 15 noiembrie,ora 23.00, la Casa Photo România-Etc Studio Cluj Napoca.

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.