Tompa Gabor montează Büchner la Seul

Un regizor maghiar din România montează în Coreea de Sud un spectacol după un scriitor german, având în centru un revoluţionar francez!
Directorul Teatrului Maghiar de Stat Cluj, cunoscutul regizor Tompa Gabor, va pune în scenă, la Seul, capitala Coreei de Sud,  în acest an, spectacolul “Moartea lui Danton” de Georg Büchner, informează siteul liternet.ro. Această montare marchează împlinirea a 200 de ani de la naşterea lui Büchner, cunoscut dramaturg german.  Acesta este autorul  cunoscutelor piese Moartea lui Danton (1835) Leonce şi Lena (1836), Woyzeck (1837) şi a nuvelei Lenz (1835).

„Am citit textul pe vremea studenţiei, dar nu m-am oprit niciodată asupra lui. Anul trecut, am primit un telefon din Coreea şi am fost rugat să fac la Seul un spectacol după acest text”,  a spus Tompa Gabor pentru publicaţia citată.

„Să regizezi un spectacol într-o altă zonă culturală decât cea în care te-ai născut sau cu care eşti obişnuit este o încercare. Este un lucru complex, delicat, dar şi provocator. Aşadar, născut fiind în România, sunt curios ce spectacol va ieşi având o piesă germană şi artişti asiatici.”, a mai spus regizorul Tompa Gabor în interviu.

Acesta poate fi citit integral aici.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.