The Slot, una dintre cele mai spectaculoase trupe rock din Rusia, concert la Bistrița. Daria Stavrovich, vocalista unei „female fronted band“ pe care merită să o vedeți!

Categorii: Cooltura

Trupa THE SLOT, una dintre cele mai spectaculoase trupe rock din Rusia va fi headliner la un concert organizat în Bistrița, în data de 18 septembrie, sub egida WTF Rock Festival. The Slot este  una dintre cele mai neconvenționale și mai iubite trupe din Federația Rusă. Înființată în 2002, trupa a introdus un sound occidental în Rusia și a primit numeroase premii în industria muzicală. A concertat alături de Limp Bizkit și KORN, fiind apreciați ca un „hibrid între Linkin Park și Evanescence“.

Fiind ceea ce se numește „female fronted band“, trupa își datorează renumele mai ales vocalistei Daria Stavrovich (Nuki).

Nuki este una dintre cele mai remarcabile personalități feminine din muzica rock. A învățat să cânte încă dinainte de a învăța să vorbească, compune muzică, versuri și stăpânește perfect pianul și chitara.  Și-a câștigat experiența ca vocalistă cântând cu mai multe trupe din Rusia, dar are la bază și o excelentă educație muzicală.

 Video: https://t.ly/SikY

Line-up-ul evenimentului este completat de  DIRTY SHIRT, SINOPTIK (Ucraina), HTETHTHEMETH, AETHER (Polonia), PUNKARTA.

DIRTY SHIRT este una dintre cele mai active și mai originale trupe rock din România. Trupa este rezultatul unic a unei combinații de rock/metal și variate elemente musicale: folclor românesc, funk, etno, electro etc.
Video: https://t.ly/aoeI

SINOPTIK este un trio ucrainean care a câștigat titlul de „Cea mai bună trupă rock din lume” la Berlin (Global Battle of the Bands), singura trupă ucraineană independentă care a zguduit Stadionul Olimpic de 80000 de oameni din Kiev. Uriah Heep, Marilyn Manson, Within Temptation, Jinjer – se numără printre acei giganți ai muzicii rock care au observat Sinoptik și i-au chemat, ca invitați speciali, să împartă scena cu ei.
Deși este compusă doar din trei oameni, trupa uimește prin complexitatea sunetului pe care îl creează, prin interpretarea care te duce într-o zonă de haos și ordine, de valuri sonore seducătoare peste care se suprapun voci echilibrate.
Video: https://t.ly/YRfG

Trupa HTETHTHEMETH din Brașov este considerată una dintre cele mai enigmatice apariții pe scena rock & metal. Cu un stil unic şi fără o limită de exprimare, muzica „neumană” practicată de trupă trece fără timiditate de la metal cu elemente ambient și influenţe de black până la blues și bossa nova. Trupa a fost prezentă la majoritatea festivalurilor de rock / metal din România, inclusiv FESTIVALUL ARTMANIA, ROCKSTADT EXTREME FEST și MAXIMUM ROCK FESTIVAL.
Video: https://t.ly/5aC0

AETHER abordează un stil epic melodic, fiind o trupă death metal din Polonia înființată în 2015. Trupa a primit un feedback uimitor încă de la primele sale producții, a susținut zeci de concerte în Polonia și a avut două turnee în România, înainte de pandemie.
Video: https://t.ly/rKKf

PUNKARTA este o trupă din Bistrița care transmite de pe scenă mesaje dure și energice, pe ritmuri de rap și rock. În aprilie 2021 și-a lansat primul album, Pandemic Sound prin care își consolidează stilul care i-a
consacrat: franc și antisistem.
Video: https://t.ly/OT53

Tickets link: https://t.ly/oYUM

Event link: https://t.ly/S6hO

Facebook page: https://www.facebook.com/wtfrockfest

Website: https://wtfrockfest.ro/

Way Too Far Rock Festival este un festival care se desfășoară în Bistrița, în aropierea aerodromului și a pârtiei de schi. Zona se află în plină dezvoltare, fiind locația unde este aproape gata construcția unei săli polivalente, unde se află o zonă de picnic într-o livadă protejată cu peri seculari, un bike park și un park de aventură.

WTF Rock Festival a fost inițiat, în 2017, în Bistrița, fiind un manifest pentru evenimente de calitate și muzică bună într-un oraș cu o viață culturală fadă. WTF este conceptul care descurajează mediocritatea, superficialitatea, lipsa valorilor artistice și culturale, promovând tipologia umană care este marcată de libertate și creativitate, de depășirea limitelor.

WTF a început cu o serie de concerte rock indoor care au adus pe scena din Bistrița, pentru prima dată, trupe de mainstream: The Mono Jacks, Vița de Vie, etc. , dar si trupe din underground-ul autohton. În urma acestui istoric, în vara anului 2017, a avut loc, pentru prima dată, un festival rock de amploare în Bistrița-Năsăud, în parcarea complexului Wonderland.

Zdob și Zdub, 7 Pași, Luna Amară, Travka, Byron și Urma au adunat mii de oameni la prima ediție a festivalului care a pus în valoare și locația generoasă din preajma faimoasei pârtii de schi din Bistrița, oferind obiectivului o utilitate pe timp de vară.

În 2018, ediția a doua a Way Too Far Rock Festival a fost o ediție- document. Într-un moment în care aproape toată societatea din România a început să își pună întrebări despre sistem, WTF Rock Festival a adus în fața publicului o mare parte dintre cele mai bune trupe din România care au transmis profunde mesaje sociale: Grimus, Altar, Celelalte Cuvinte, Coma, The Mono Jacks, Robin and the Backstabbers, Taxi, Days of Confusion, Byron, Omul cu Șobolani, Vița de Vie. Ediția din 2019 a luat amploare având pe scenă, într-un maraton muzical de trei zile, aproape toate trupele rock importante din România, dar și trupa americană Crazy Town, aflată într-un turneu în Europa. WTF Rock Festival este un eveniment care „mixează“ diverse generații și stiluri rock, de la rock alternativ la heavy metal, indie, symphnonic rock, funk etc.

 

Festivalul și-a creat rapid o identitate, pe plan național, recrutând un public elevat din zona oamenilor activi, care, pe lângă latura de entertainment, urmăresc, apreciază și înțeleg mesajul muzical și artistic al trupelor. De asemenea, WTF Rock Festival este, în  momentul de față, unul dintre festivalurile care se află pe lista de contacte a celor mai importante case de booking din lume.

Pentru ediția WTF ROCK FESTIVAL din  2022, și-a confirmat prezența trupa WITHIN TEMPTATION, dar și trupele Gotthard, Evergrey, The Slot, Infected Rain etc.

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.