Teatrul independent REACTOR, premiat de Revista de teatru Scena.ro

Esenţial Teatru

Revista de teatru Scena.ro, una din cele mai importante reviste de teatru din România, o publicație independentă, care apare în format tipărit și online a acordat premiul 1, pe 2023, companiei de teatrul independent clujene Reactor de Creație și Experiment.

Luni, 15 ianuarie, de la ora 22:00, după spectacolul Visul, criticii de teatru Cristina Modreanu și Oana Cristea Grigorescu, conducătoarele revistei vor înmâna premiul, la sediul teatrului, în strada Pétőfi Sándor nr. 4.

Premiul Revistei de Artele Spectacolului Scena.ro, aflat la prima ediție, se acordă pentru curajul și perseverența de a susține un demers esențial pentru dezvoltarea scenei românești. Alături de Reactor, au fost nominalizați Gianina Cărbunariu și Echipa Teatrului Tineretului, precum și echipa fondatoare a AREAL București. 

Juriul a fost format din colaboratorii constanți ai revistei, cele mai importante voci critice independente din România în acest moment: Miruna Runcan, Mirella Patureau, Alina Nelega, Marian Popescu, Florentina Bratfanof, redactoarea șefă adjunctă Oana Cristea Grigorescu și redactoarea-șefă, co-fondatoare a revistei, Cristina Modreanu.

Reactor de creație și experiment a fost premiat „pentru programul său complex – incluzând seria rezidențelor Drama 5, proiectele Fresh Start și MiniREACTOR – și pentru capacitatea de fi impus pe scena națională, în 10 ani de existență, un spațiu unic pentru dezvoltarea de proiecte teatrale.”

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *