Teatrul de Păpuşi „Puck” Cluj va reprezenta România la Izmir International Puppet Days

Actualitate Teatru

Spectacolul „Motanul Vrăjitoarei”, producţie a Teatrului de Păpuşi „Puck” din  Cluj-Napoca, a fost ales să reprezinte România în cadrul celui mai mare festival de teatru de păpuşi din Turcia, Izmir International Puppet Days. „Motanul Vrăjitoarei” va fi jucat de între 9 şi 14 martie în diverse locaţii partenere ale festivalului şi la Consulatul General al României din Izmir. De asemenea, echipa teatrului „Puck” va suţine 2 ateliere demonstrative de mânuire păpuşi. Proiectul a fost realizat cu sprijinul  Institutului Cultural Român din Istanbul.

 Izmir International Puppet Days este o manifestare artistică recunoscută la nivel mondial.

Aflat la a opta ediţie anul acesta, festivalul va avea loc între 6 şi 23 martie şi va reuni 40 de trupe de teatru de păpuşi şi animaţie din toată lumea: Germania, Statele Unite ale Americii, Israel, Bulgaria, Belgia, Franţa, Cehia, Olanda, Spania, Italia, Portugalia, Argentina, Canada, Rusia, Slovenia, Taiwan, Turcia, România, Grecia. Ediţia trecută a festivalului a avut un public spectator de aproximativ 45000 de persoane.
Povestea vrăjitoarei şi a motanului Alfonso este pusă în scenă de Decebal Marin. Scenografia este realizată de Sandu Marian, iar muzica de Traian Păcurar. Din distribuţia piesei fac parte actorii: Frunzina Anghel, Ramona Atănăsoaie, Dana Bonţidean, Călin Mureşan.
Spectacolul a fost distins cu „Premiul pentru arta animaţiei” la Festivalul „Valise” din Lomza, Polonia, în anul 2005.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *