Teatrul de Păpuşi „Puck” Cluj va reprezenta România la Izmir International Puppet Days

Categorii: Actualitate, Teatru

Spectacolul „Motanul Vrăjitoarei”, producţie a Teatrului de Păpuşi „Puck” din  Cluj-Napoca, a fost ales să reprezinte România în cadrul celui mai mare festival de teatru de păpuşi din Turcia, Izmir International Puppet Days. „Motanul Vrăjitoarei” va fi jucat de între 9 şi 14 martie în diverse locaţii partenere ale festivalului şi la Consulatul General al României din Izmir. De asemenea, echipa teatrului „Puck” va suţine 2 ateliere demonstrative de mânuire păpuşi. Proiectul a fost realizat cu sprijinul  Institutului Cultural Român din Istanbul.

 Izmir International Puppet Days este o manifestare artistică recunoscută la nivel mondial.

Aflat la a opta ediţie anul acesta, festivalul va avea loc între 6 şi 23 martie şi va reuni 40 de trupe de teatru de păpuşi şi animaţie din toată lumea: Germania, Statele Unite ale Americii, Israel, Bulgaria, Belgia, Franţa, Cehia, Olanda, Spania, Italia, Portugalia, Argentina, Canada, Rusia, Slovenia, Taiwan, Turcia, România, Grecia. Ediţia trecută a festivalului a avut un public spectator de aproximativ 45000 de persoane.
Povestea vrăjitoarei şi a motanului Alfonso este pusă în scenă de Decebal Marin. Scenografia este realizată de Sandu Marian, iar muzica de Traian Păcurar. Din distribuţia piesei fac parte actorii: Frunzina Anghel, Ramona Atănăsoaie, Dana Bonţidean, Călin Mureşan.
Spectacolul a fost distins cu „Premiul pentru arta animaţiei” la Festivalul „Valise” din Lomza, Polonia, în anul 2005.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.