Sting avertizează, la un concert în Varşovia, cu privire la ameninţările la adresa democraţiei şi denunţă Războiul rus din Ucraina drept ”o absurditate bazată pe o munciună”

Categorii: Cooltura

Muzicianul britanic Sting a întrerupt un concert, la Varşovia, pentru a avertiza publicul că democraţia este atacată în întreaga lume şi pentru a denunţa Războiul rus din Ucraina drept ”o absurditate bazată pe o munciună”, relatează The Asscoiated Press citat de News.ro.

Sting i-a cerut unui cunoscut actor polonez, Maciej Stuhr, să urce pe scenă şi să-i traducă avertismentul cu privire la faptul că democraţia se află ”într-un pericol grav de o pierde dacă n-o apărăm”.

”Alternativa democraţiei este închisoarea, o închisoare a minţii. Alternativa democraţiei este violenţa, opresiunea, încarcerarea şi tăcerea”, a declarat Sting vineri seara, după care şi-a dus degetul la gât şi a făcut gestul tăierii gâtului.

Muzicianul, în vârstă de 70 de ani, a făcut aceste declaraţii în Polonia, vecina Ucrainei, invadată de Rusia la 24 februarie, devastată de un război soldat cu zeci de mii de moţi şi milioane de deplasaţi.

În Polonia s-au refugiat mai mulţi ucraineni decât în oricare altă ţară.

”Rîzboiul din Ucraina este o absurditate bazată pe o minciună. Dacă înghiţim minciuna, minciuna ne va mânca”, a subliniat el.

Sting se referă astfel la justificările Rusiei ale invaziei Ucrainei cu privire la o ”denazificare” a Ucrainei, o democraţie condusă de către un preedinte de origine evreiască.

Publicul de pe Stadionul Naţional din Varşovia probabil că s-a gândit că Sting s-ar fi putut referi şi la Polonia, scrie AP.

Sting a fost aplaudat puternic atunci când a spus că democraţia este dezordonată şi frustrantă ”dar tot merită să te lupţi pentru ea”.

Actualul Guvern populist polonez este acuzat de către Uniunea Europeană (UE) şi organizaţii de apărarea drepturilor omului de o erodare a normelor democratice, din cauza eforturilor pe care le depune pentru a reduce dreptul la avort şi unei retorici împotriva lesbienelor, gay-ilor, bisexualilor şi transsexualilor (LGBT).

După acest discurs, Sting a interpretat “Fragile”, în care cântă ”nimic nu vine din violenţă şi nimic n-ar putea, vreodată”.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.