Solidaritate prin muzică și donații la Opera Română. Vezi și ce spectacol a pregătit. Culorile Ucrainei învăluie clădirea

Categorii: Actualitate, Operă
Share on facebook
Share on twitter
Share on whatsapp
Share on telegram
Share on pinterest
Share on linkedin
Share on email
Share on print

”Cu afecțiune față de poporul ucrainean, aflat într-o suferință pe care cuvintele nu ajung să o descrie, ne îndreptăm gândurile către un mesaj pe care ne dorim atât de mult să îl transmitem tuturor: „Mai bună e pacea decât războiul”! ”, transmite Opera Română din Cluj publicului.

Astfel, spectacolul Evgheni Oneghin programat vineri, 4 martie, va fi înlocuit cu evenimentul THE ARMED MAN: MISĂ PENTRU PACE de Karl Jenkins, realizat în parteneriat umanitar cu Filarmonica de Stat din Oradea. 

Iar pentru că în aceste momente activitatea Operei este însoțită mereu de gândul la suferința poporului ucrainean, clădirea instituției va fi luminată duminică, 27 februarie, și vineri, 4 martie, în culorile steagului Ucrainei. 

Opera strânge donații

În cadrul acestui spectacol ne alăturăm celor care susțin financiar cauza persoanelor afectate, și astfel lansăm invitația la contribuirea strângerii unor fonduri bazate pe donație, iar noi ne vom asigura că ajutorul ajunge la cei aflați în nevoință. Informații cu privire la modalitățile de efectuare a donațiilor vor fi făcute publice în curând pe canalele oficiale ale Operei Naționale Române din Cluj-Napoca.

Despre spectacol

Autor al celor mai des interpretate partituri contemporane, compozitorul galez Karl Jenkins a devenit celebru mai ales în urma succesului impresionant al lucrării sale vocal-simfonice The Armed Man: A Mass for Peace, datând din anul 2000 și preluată pe întreg mapamondul. Misa relevă dureroasele consecințe ale războiului, tocmai cu scopul de a sublinia beneficiile și necesitatea păcii, iar noi o vom privi acum ca un semnal pentru întreaga societatea care, uneori, rămâne scufundată în indiferență.

„Mai bună e pacea decât războiul” ne spune mesajul Misei. Vă invităm, prin urmare, să ne unim gândurile pentru pace!

Biletele sunt puse în vânzare pe site-ul www.bilete.ro precum și la Agenția de bilete a Operei. 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.